Politie Groningen

Persberichten maandag 19 juli 2004

Provincie Groningen 19-07-2004 -

Veendam: belediging
Wegens belediging van agenten heeft de politie zondagavond in de Kerkstraat in Veendam een 20-jarige inwoner van Veendam aangehouden. De man fietste zonder licht en kreeg daarvoor een bekeuring van surveillerende agenten. De man begon daarbij stevig op de agenten te schelden. De scheldpartij nam geleidelijk in hevigheid toe waarop de verdachte werd aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Farmsum: automobilist onder invloed
De politie heeft zondagnacht aan de Koestraat in Farmsum een 51-jarige automobilist uit deze plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De verlichting van de auto waar de man in reed deugde niet, waarop een politiepatrouille een controle instelde. De automobilist kreeg de auto maar met moeite aan de kant. Hij bleek dan ook onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau. Bij de ademanalyse werd 1.52 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de Farsumer heengezonden met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 7½ uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Adorp: bekeuring voor afval verbranden
Surveillerende politie zagen zondagmiddag tijdens een patrouillerit op de Aduarderdiepsterweg grote zwarte rookwolken opstijgen in de buurt van Wierumerschouw. Toen ze poolshoogte gingen nemen bleek er achter een woning aan de Paddepoelsterweg in Adorp een oud kippenhok in brand te staan. De bij de woning aanwezige personen verklaarden het bouwvallige hok in brand te hebben om zich er van te ontdoen. Tegen de eigenaresse (58) is proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal verbranden van afval. Omdat van kippenhok al nagenoeg niets meer over was is de brandweer niet meer ingeschakeld.

Groningen: verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole op de Hereweg in Groningen heeft de politie zondagmorgen 19 mensen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Ook werd de snelheid van bromfietsen gemeten. In totaal werden 400 autos en 10 brommers gecontroleerd. Een 17-jarige bromfietser uit Groningen kreeg drie bekeuringen. Hij reed op het fietspad terwijl brommers op de Hereweg op de rijbaan moeten rijden. Daarnaast reed hij met een snelheid van 53 km per uur. Dertig is toegestaan. Uiteindelijk bleek de bromfietser ook niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

Groningen: belediging
In de hal van het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen is zondagmorgen een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De man meldde zich bij de receptioniste (32) van het politiebureau met de mededeling dat hij aangifte wilde doen van het feit dat hij zijn uitkering niet had gekregen. Toen de receptioniste de man meedeelde dat hij daarvoor toch echt bij de sociale dienst moest zijn begon de man te schelden. Toen hij niet reageerde op herhaaldelijke verzoeken van de receptioniste daarmee op te houden is hij aangehouden. Na verhoor is de man met een proces-verbaal voor belediging heengezonden.

Groningen: motorrijder gewond na botsing met bestelauto; politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval die zondagavond heeft plaatsgevonden omstreeks 20.00 uur bij de uitrit van een supermarkt aan de Rijksweg in Groningen. Daarbij raakte een 26-jarige motorrijder uit Groningen gewond. Hij botste komende vanuit de richting Ten Boer op de uit de uitrit rijdende bestelauto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Groningen. De automobilist had de motorrijder niet zien naderen toen hij de rijbaan van de Rijksweg opreed. Het vermoeden bestaat dat de motorrijder vrij snel is genaderd. De politie vraagt daarom eventuele getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie van de basiseenheid Oost (Kardinge), te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).