Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht 19-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Veel teveel op

BILTHOVEN In de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.30 uur reed een getuige vanaf Utrecht achter een auto die erg slingerend van de weg gebruik maakte. Hij belde de politie, bleef achter de verdachte bestuurder rijden en gaf zijn positie aan de politiemeldkamer door.

Politiemensen controleerden de verdachte automobilist, een 59-jarige man uit Bilthoven, op de Planetenbaan. Hij bleek veel teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 865 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de Bilthovenaar is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Baldadigheid

ZEIST Op zondag 18 juli werden twee jongemannen aangehouden voor baldadigheid en dronkenschap.

Rond 23.45 uur liep een politieman in zijn vrije tijd in het Walkartpark. Daar zag hij twee jongelui zeer luidruchtig lallend lopen. Eén van hen schopte tegen het straatmeubilair en vervolgens tegen een regenpijp, waarbij deze werd beschadigd. Tevens schopte hij een markeringspaaltje van een fietsstrook om.

De politieman waarschuwde de politiemeldkamer, waarna de verdachten kort daarna werden aangehouden. De verdachten, jongemannen van 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Zeist en Buren (Gld), bleken allebei veel te diep in het glaasje te hebben gekeken. De verdachte uit Buren had de vernielingen gepleegd. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid en openbare dronkenschap en zal voor de schade op moeten draaien. Zijn maatje kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Bromfietser gewond

BILTHOVEN Op zondag 18 juli raakte een bromfietser gewond bij een ongeval.

Rond 19.45 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Weesp over het fietspad van de Soestdijkseweg zuid, komende uit de richting van de Utrechtseweg. Ter hoogte van de houten brug gleed hij met zijn bromfiets onderuit. Hij is met beenletsel per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis in Utrecht gebracht.