Heuvelrug, 11.05 uur

Utrecht 19-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bromfietser met teveel op

MAARSBERGEN In de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli werd een bromfietser aangehouden omdat hij te diep in meerdere glaasjes had gekeken.

Rond 01.40 uur zagen politiemensen op de Tuindorpweg een bromfietser over de rijbaan rijden. Zij gaven de bestuurder, een 50-jarige man uit Leersum, een stopteken. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 585 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Mishandeling

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli werd een man aangehouden op verdenking van mishandeling.

Rond 02.50 uur bevond een 22-jarige man uit Scherpenzeel zich in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. Hij was eerder die nacht met een paar vrienden uitgeweest in een gelegenheid in Veenendaal. Daar had één van zijn vrienden onopzettelijk een man aangestoten. Dat was kennelijk in verkeerde aarde gevallen, want een vriend van die man stond de 22-jarige Scherpenzeler nu buiten op te wachten. Daarom riep hij de hulp van de politie in.

De politie hoorde zijn verhaal aan en gingen vervolgens naar buiten om de man in kwestie, een 33-jarige Veenendaler, te spreken. Terwijl zij daar mee bezig waren, kwam de Scherpenzeler naar buiten en kreeg van een andere man een klap in het gezicht. De politiemensen sprongen er tussen en hielden de verdachte aan. Daarop ging de 33-jarige Veenendaler de Scherpenzeler te lijf en wilde hem slaan. Daardoor zagen de politiemensen zich genoodzaakt de aanvankelijk aangehouden verdachte los te laten en de Veenendaler aan te houden. De andere verdachte wist te ontkomen.

De 33-jarige Veenendaler werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte en hield een pijnlijke kaak aan de mishandeling over. Naar de andere verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.

Wapen in beslag genomen

VEENENDAAL Een bestuurder van een auto is vrijdagmiddag omstreeks 18.00 uur aangehouden voor wapenbezit en bezit van softdrugs.

De politie kwam de verdachte een 37-jarige man uit Wijchen op het spoor na een melding dat er onenigheid zou zijn op een parkeerterrein aan de Rondweg West en dat de bestuurder van een auto mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen.

Bij aankomst op het parkeerterrein stond er een auto met twee inzittenden: de 37-jarige verdachte op de bestuurderszitplaats en een 31-jarige vrouw uit Bergharen naast hem. De bestuurder werd aangesproken en verklaarde meteen de eigenaar van het wapen te zijn. In de auto werd een vuurwapen en een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen. Beide inzittenden werden aangehouden en zijn overgebracht naar het politiebureau.

In de woningen van beide verdachten in Wijchen en Bergharen is door de politie een onderzoek ingesteld. Daarbij werd een hoeveelheid XTC-pillen aangetroffen. In verband daarmee zijn de verdachten overgedragen aan de politie in Wijchen. Zij zetten het onderzoek tegen de verdachten voort.