Rijn&Venen 11.00 uur

Utrecht 19-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Politie houdt geweldpleger aan

MAARSSEN De politie heeft op zondag 18 juli omstreeks 16.45 uur een 27-jarige man uit Odijk aangehouden op verdenking van poging tot doodslag/zware mishandeling.

Het incident vond plaats in de wijk Antilopespoor. De Odijker wordt er van verdacht een 46-jarige Maarssenaar met een mes bedreigd te hebben en had een stekende beweging in de richting van de Maarssenaar gemaakt, die echter niet werd geraakt. Naast het opmaken van een proces-verbaal terzake van poging doodslag/zware mishandeling tegen de Maarssenaar wordt ook proces-verbaal opgenaakt voor vernieling. Hij had op de luchtplaats van het bureau in Maarssen vernielingen gepleegd aan het camerasysteem. De Maarssenaar is inmiddels in verzekering gesteld.

Politie houdt vernielende man aan

ABCOUDE De politie heeft op maandag 19 juli omstreeks 00.45 uur een 22-jarige man zonder vast woonadres aangehouden. De man wordt er van verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan twee geparkeerde personenautos.

Politiemensen kregen een melding dat een persoon vernielingen aan het plegen was op het Stationsplein. Politiemensen troffen twee autos aan waarvan de portierruiten waren vernield. In een van de vernielde autos lag de 22-jarige man op de achterbank te slapen. Met enige moeite kon de man gewekt worden en werd uit de auto gehaald. In de politieauto bleef de man zich recalcitrant gedragen en moest met gepast geweld tot de orde geroepen worden. Op het bureau wilde de man niet dat hij werd onderzocht door een arts. De man zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Utrechter aangehouden voor mishandeling

MAARSSEN De politie heeft naar aanleiding van een mishandeling op zondag 18 juli omstreeks 23.30 uur, een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. De Utrechter wordt er van verdacht dat hij een 36-jarige man uit De Meern meerdere keren in het gelaat heeft gestompt. Deze liep daardoor letsel op aan zijn gelaat en brak er een stuk tand af.

De mishandeling vond plaats zowel in de horecagelegenheid en buiten op het parkeerterrein. Volgens de man uit De Meern was het incident begonnen omdat de 22-jarige opmerkingen maakte over hoe de 36-jarige van de man uit De Meern gekleed ging. Daarna escaleerde het incident omdat de 22-jarige een grote groep medestanders om zich een verzamelde en volgde een vechtpartij waarbij er op opnieuw klappen vielen. De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Politie houdt knaap met vernield verkeersbord aan

MAARSSEN De politie heeft op zondag 18 juli omstreeks 04.00 uur op de Kerkweg een 17-jarige Maarssenaar aangehouden.

Politiemensen zagen de knaap zeulen met een verkeersbord en spraken hem aan. Het verkeersbord bleek onherstelbaar vernield. Ook bleek de knaap onder invloed van alcohol te verkeren. Met twee bekeuringen op zak werd de knaap overgedragen aan zijn vader. De gemeente zal de Maarssenaar de rekening sturen voor het vernielde bord.

Politie houdt automobilist aan

KAMERIK De politie heeft op zondag 18 juli omstreeks 07.30 uur een 64-jarige automobilist uit Alpen aan den Rijn aangehouden. De politie hield op de rotonde van de provinciale wegen de N212 met de N401 tussen Wilnis en Woerden een alcoholcontrole en controleerde bijna 50 bestuurders.

De Alphenaar moest na de blaastest op straat mee naar het bureau. Echter na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man minder dan 220 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Echter bij het natrekken van zijn gegevens bleek dat de man zijn bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen was ontzegd tot 4 november 2004. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.