Politie Zuid-Holland-Zuid

19/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-07-2004 - Persberichten District I

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 25-jarige Rotterdammer is op zondag 18 juli door de politie aangehouden. Dit vond plaats aan de Troelstraweg. De man stond al enige tijd gesignaleerd. Hij wordt verdacht van een poging tot beroving cq diefstal van een scooter. De verdachte is verhoord op het politiebureau en in verzekering gesteld.

KRATTEN BIER GESTOLEN
DORDRECHT- Bij een woning aan de Wieldrechtse Zeedijk zijn tussen zaterdagmiddag 17 juli en zondagmorgen 18 juli 12 kratten bier gestolen. De bewoners van de woning merkte dat er ingebroken was toen zij op zondag terug kwamen van vakantie. De kratten bier werden weggenomen vanuit de schuur. Ook zijn de inbrekers de woning binnen geweest en hebben de beneden en boven verdieping doorzocht. De technische recherche doet nader onderzoek naar de inbraak.

PORTEMONNEE GESTOLEN: AANHOUDING
DORDRECHT- De politie heeft op zondag 18 juli een 49-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een portemonnee te hebben gestolen vanuit een woning aan de Singel. De vrouw had hier aangebeld en gevraagd of ze even mocht bellen. De bewoner ging naar boven om de telefoon te pakken. Toen hij beneden kwam, merkte hij dat zijn portemonnee die in de hal lag, weg was. De bewoner seinde meteen de politie in. De vrouw kon even later in haar woning worden aangehouden. Ze is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

AANRIJDING: GETUIGENOPROEP
DORDRECHT- Op zondag 19 juli heeft er een aanrijding plaats gevonden op de randweg N-3 bij Dordrecht- Een 33-jarige vrouw uit Papendrecht reed vanuit Papendrecht in de richting van s-Gravendeel. Bij de verkeerslichten ter hoogte van de afrit naar de rijksweg A-16 kwam de vrouw in aanrijding met een 33-jarige man uit Zwijndrecht. De man kwam vanuit de richting Rotterdam. Beide autos raakte als gevolg van de aanrijding zwaar beschadigd. Zowel de man als de vrouw zijn van mening dat ze niet door rood licht zijn gereden.
De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Een 31-jarige man uit Dordrecht is op zondag 18 juli aangehouden. De man had geprobeerd om de autoradio te stelen vanuit een auto die aan de Meubelmaker geparkeerd stond. Een buurvrouw seinde de eigenaar van de auto in dat er iemand aan zijn auto zat. Toen de 31-jarige man naar zijn auto liep, ging de autokraker er vandoor. Hij liep in de richting van het Mendelssohnsplantsoen. De man ging de autokraker achterna en kon hem tot stoppen brengen. De autokraker had een schroevendraaier bij zich waarmee hij stekende bewegingen maakte. Uiteindelijk kon de man de schroevendraaier afpakken. Niet lang daarna kwam de politie die de autokraker heeft aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- In de nacht van zondag op maandag 19 juli is een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er een man over de Steegoversloot liep met een fiets op zijn nek. De man kon in zijn woning worden aangehouden. Hier trof de politie ook een racefiets aan. De man heeft bekend dat hij de racefiets aan het Kasperspad heeft gestolen. De verdachte is een nacht ingesloten geweest op het politiebureau.

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op maandagmorgen 19 juli is een 32-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Dit gebeurde aan de Rietlaan. De man bleek een fiets te hebben gestolen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.