HEINEKEN NEDERLAND B.V.

SnackBox verovert Nederlandse cafetaria's

A-merk fabrikanten hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk het cafetariakanaal een impuls te geven. Uit de samenwerking is de SnackBox ontstaan: een speciaal menubakje, waarin naast frites en saus ook ruimte is voor een snack en een gekoeld blikje. Inmiddels is de SnackBox in 1000 cafetaria.s verkrijgbaar. Het nieuwe concept wordt door zowel de cafetariahouder als de klant zeer goed ontvangen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat slechts één op de tien mensen in cafetaria.s en snackbars een drankje bij zijn frites bestelt en dat slechts 45% er ook een snack bij bestelt. Bij fastfoodketens liggen deze cijfers veel hoger, dat aangeeft wat er groeimogelijkheden liggen binnen het cafetariakanaal. De cafetariaklant is duidelijk niet gewend om meer te bestellen, terwijl de behoefte wel aanwezig is. De A-merk fabrikanten geloven dat een samenwerking met cafetariahouders kansen biedt om de branche te versterken.

Bij Heineken is daarom het idee ontstaan om een strategie uit te zetten om dit gat te dichten door toegevoegde waarde te bieden voor de ondernemer én voor zijn klanten. Coca Cola, Coldfood, Iglo Mora en de plasticfabrikant Veriplast hebben zich bij dit idee aangesloten en in deze samenstelling is gezamenlijk de SnackBox ontwikkeld, iet de consument laat kiezen voor producten met een hogere toegevoegde waarde. Voor de consument betekent de introductie van de SnackBox een hogere serviceverlening en zekerheid van kwaliteit door deelname van de A-merk fabrikanten. En bij de prijs inbegrepen kan de consument met een actiekaart een spelletje doen waarbij hij kans maakt op leuke prijzen.

Vanuit de ontstaansgeschiedenis gezien is de categorie overschrijdende marktbenadering uniek, die binnen dit kanaal nog veel meer mogelijkheden biedt om de individuele ondernemer professionele ondersteuning te geven. Hier is sterk behoefte aan omdat de afzet van de cafetaria onder druk staat; voor 2004 staat momenteel een dalende omzet van 9% te wachten. Het imagoprobleem en de toenemende concurrentie zijn hier de voornaamste oorzaak van.

Meer weten? Bel 0800-snackbox of kijk op www.snackbox.nl. Indien u beeldmateriaal van de SnackBox wilt ontvnangen, kunt u contact opnemen met Heineken, tel. 071-5458000.

Heineken N.V.

19 jul 04 11:18