ANHEUSER-BUSCH

Overheidsinstantie annuleert Budejovicky Budvars bescherming..

Overheidsinstantie annuleert Budejovicky Budvars bescherming van geografische aanduiding

ST. LOUIS, July 19/PRNewswire/ -- - Bureau voor Intellectuele Eigendom van Servië en Montenegro kiest
partij voor Anheuser Busch in zaak tegen Tsjechische brouwerij

Het Bureau voor Intellectuele Eigendom van Servië en Montenegro (het vroegere Joegoslavië) heeft Budejovicky Budvars bescherming van de geografische aanduiding van 'Bud' ongeldig verklaard.

In zijn uitspraak concludeert het Bureau voor Intellectuele Eigendom dat de term 'Bud' niet geografisch was en dat het zeker geen verwijzing was naar Ceske Budejovice, de stad waar Budejovicky Budvar gevestigd is.

'De beslissing om Budejovicky Budvars eis voor geografische bescherming ongeldig te verklaren is belangrijk en het bevestigt dat de term 'Bud' geen geografische betekenis heeft', zei Steve Burrows, president en chief executive officer, Anheuser-Busch International, Inc. 'Anheuser-Busch begon het handelsmerk Budweiser in 1876 te gebruiken, 19 jaar vóór Budejovicky Budvar werd opgericht. Anheuser-Busch is de brouwerij die de handelsmerken Budweiser en Bud wereldwijd bekend maakte.'

Dit juridische geschil begon in 2002 toen Anheuser-Busch een zaak begon om Budejovicky Budvars bescherming van de geografische aanduiding van 'Bud' in Servië en Montenegro op te heffen.

Anheuser-Busch heeft de onbetwiste rechten op de merknamen Budweiser en Bud in het grootste deel van de wereld en verkoopt zijn bier in meer dan 80 landen.

Website: http://www.anheuser-busch.com

Source: Anheuser-Busch

Paul Byrne, +1-314-577-9934, paul.byrne@anheuser-busch.com

19 jul 04 11:35