1e persbericht van maandag 19 juli 2004

Eindhoven 19-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met xtc-pillen aangehouden

Op de Cliostraat is maandag om 1.00 uur een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. De politie kreeg een melding dat er een verdachte auto stond bij een school in de buurt van de Cliostraat. Men dacht dat er ingebroken werd in de school. Dat bleek niet het geval, maar de Amsterdammer die in de auto zat bleek zestien xtc-pillen bij zich te hebben. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De pillen zijn in beslaggenomen.

Eindhoven: Motorrijder gewond bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de A2 onder Eindhoven is zondag om 16.00 uur een 46-jarige Eindhovense motorrijder gewond geraakt. De man ging van de rechter- naar de linkerrijstrook en op dat moment remde de auto die voor hem op de linkerrijstrook reed. De motorrijder moest daardoor flink remmen en ging daarbij onderuit. Hij had verschillende botbreuken aan handen en polsen. Hij is in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Helmond: Bromfietser gewond

Een 18-jarige Helmonder is zondagavond gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets op de Molenstraat ten val kwam. Volgens enkele getuigen was de bromfietser aan het stunten. Hij was al verschillende keren gevallen maar op een gegeven moment raakte hij de trottoirband, verloor de controle over zijn bromfiets en kwam tegen een lantaarnpaal en een hek terecht. De man is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Daar is ook een bloedproef genomen.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf

Zondag tussen 12.00 en 23.40 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Dragonder. Er is een ruit vernield en uit het bedrijf zijn een personal computer en een beeldscherm weggenomen.

Veldhoven: Dronken automobilist

Een man van 39 jaar uit Son heeft maandagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten troffen de man rond 2.30 uur op de Heerbaan in Veldhoven aan in een stilstaande auto, nadat er een melding bij de politie was binnengekomen dat de man slingerend over de weg had gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 2,00. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.