ANHEUSER-BUSCH

De EU verwerpt de poging van Budejovicky Budvar ...

De EU verwerpt de poging van Budejovicky Budvar om de registratie van 'Bud' door Anheuser-Busch te blokkeren.

ST. LOUIS, Missouri, July 19/PRNewswire/ --


- Het harmonisatiebureau voor de interne markt beslist in het voordeel van de Amerikaanse brouwerij voor drie van de vier klassen van handelsmerken.

Het Europese harmonisatiebureau voor de interne markt(HBIM) heeft de pogingen verworpen van de Tsjechische brouwerij Budejovicky Budvar om de registratie door Anheuser-Busch van het merk 'Bud' in diverse ontspannings- en gerelateerde diensten te blokkeren. Indien de beslissing in beroep wordt bekrachtigd, zal Anheuser-Busch het merk 'Bud' over de hele EU kunnen registreren voor diensten die belangrijk zijn bij de marketing van bier.

Budejovicky Budvar had haar verweer gebaseerd op diverse nationale rechten voor handelsmerken en namen. Alle claims, behalve één, werden door het HBIM verworpen. Het enige overblijvende recht werd onlangs geannuleerd in een afzonderlijke rechtszaak.

'Het bureau voor handelsmerken van de EU heeft de poging van Budejovicky Budvar om de registratie van ons 'Bud-handelsmerk' te blokkeren, zeer krachtig verworpen', aldus Steve Burrows, president en CEO van Anheuser-Busch International, Inc. 'De beslissing is een belangrijk precedent in onze inspanningen om de handelsmerken 'Budweiser' en 'Bud' in Europa te beschermen.'

Anheuser-Busch is van plan om beroep aan te tekenen tegen het gedeelte van de beslissing dat in het voordeel van Budejovicky Budvar werd uitgesproken. De Amerikaanse brouwerij is van mening dit beroep te kunnen winnen, aangezien de resterende claim van Budejovicky Budvar is gebaseerd op een vermeend recht dat sindsdien is geannuleerd (vatbaar voor beroep).

Deze juridische betwisting begon in 2001 toen Budejovicky Budvar zich verzette tegen de registratie door Anheuser-Busch van het merk 'Bud'.

Anheuser-Busch heeft onbetwiste rechten op de namen 'Budweiser' en 'Bud' in het grootste gedeelte van de wereld en verkoopt haar bier in ruim 80 landen.

Website: http://www.anheuser-busch.com

Source: Anheuser-Busch

Paul Byrne bij Anheuser-Busch, +1-314-577-9934, paul.byrne@anheuser busch.com

a

19 jul 04 11:46