Ingezonden persbericht


--- Persbericht ---

Voormalig Hotel Laag Soeren herkraakt

19-07-04 Hedenmiddag heeft een groep mensen het voormalige Hotel Laag Soeren herkraakt. De nieuwe bewoners willen met deze actie het pand aan de Harderwijkerweg 11 in Laag Soeren behoeden voor langdurige leegstand. Onlangs besliste de gemeente in een curieuze procedure tot ontruiming van het pand. De toenmalige bewoners zouden niet in overeenstemming met het bestemmingsplan in het pand wonen.

Hotel Laag Soeren, ook wel bekend als Hotel Dullemond, is een pand met een roemruchte geschiedenis. Het pand heeft sinds 1857 dienst gedaan als woning. Vanaf begin twintigste eeuw is er daarnaast ook een hotel gevestigd geweest. Dit hotel sloot eind jaren zeventig, na jarenlang geen onderhoud aan het pand, haar deuren. Sindsdien ging het verval snel. Begin 2004 werd na twee jaar leegstand het pand gered van haar defenitieve ondergang. Omdat de verantwoordelijke eigenaren en de toezichthoudende gemeente Rheden niets deden aan de schandalige verpaupering werd middels een kraakactie het pand aan het woonbestand toegevoegd. Het pand werd door de toenmalige bewoners opgeknapt en deels in ere hersteld. Helaas moest de gemeente haar frustratie over falend beleid ten opzichte van dit pand botvieren op de toenmalige bewoners en besloot tot een laffe ontruiming op grond van het bestemmingsplan.

De groep mensen die vandaag het pand heeft gekraakt wil laten zien dat ontruiming voor leegstand geen optie is. Huizen, bedrijfspanden, of andere gebouwen zijn om in te wonen. Waar leegstand normaal is, is kraken een recht!

--- Einde Persbericht ---

De perswoordvoerster van deze actie is te bereiken via 06 - 38155696