Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 22 juli 2004

Mededeling tav Enschede:

Op zaterdag 24 juli 2004 is Service Centrum Oost aan de Gronausestraat 300 in Enschede de gehele dag gesloten. Dit in verband met een interne verbouwing. Voor het doen van aangifte kan men zaterdag terecht van 9.00 uur tot 17.00 uur bij het politiebureau te Glanerbrug aan de Gronausestraat 1168.

Diefstal motor

Omgebouwde crossmotor weggenomen van parkeerplaats

Almelo

Een 41 jarige man uit Almelo deed op woensdag 21 juli '04 aangifte van diefstal van zijn motor. Hij had zijn motor geparkeerd op een privé-parkeerterrein aan de Prinsenstraat in Almelo. De motor is gestolen tussen vrijdag 16 juli en woensdag 21 juli '04. Het betreft een zwarte motor van het merk Honda, type XR 500 RD voorzien van het kenteken MF-19-TK. (bps: 04-090926)

Tasjesdieven aangehouden

Vrouw deed aangifte van diefstal van haar schoudertas.

Almelo

Op woensdag 21 juli '04 omstreeks 12.52 uur was een 37 jarige vrouw met haar fiets op het Stationsplein in Almelo. Daar werd zij aangesproken door een 32-jarige boze vrouw. Een 43-jarige man, een bekende van de 32 jarige vrouw, bemoeide zich met dit gesprek en gaf de 37- jarige vrouw een trap tegen haar been. De vrouw is daarop weggerend en liet haar fiets achter bij de man en de vrouw. Toen de man en de vrouw uit beeld waren liep de vrouw naar haar fiets. Zij zag dat haar schoudertas niet meer in haar fietstas zat. Hierop heeft de vrouw de politie gewaarschuwd. De man en vrouw werden, naar aanleiding van het signalement, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mobiele telefoon van de 37 jarige vrouw werd aangetroffen tijdens het fouilleren bij de 43 jarige man. De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. (bps: 04-090800)

Foute grap

Man werd aangehouden omdat hij met een vuurwapen bedreigingen zou hebben geuit. Hij verklaarde later dat het een 'grap' was.

Almelo

Op woensdag 21 juli omstreeks 3.52 uur kwamen er diverse meldingen bij de meldkamer van de Politie Twente binnen over een dronken man die met een vuurwapen zou rondlopen in de Aalbersehof te Almelo. De betreffende man was een bekende van de politie. Via de meldingen kwam de informatie dat de man enkele personen wilde doodschieten. De man is daarop in zijn woning aangehouden en opgesloten in het politiebureau. Bij hem en in zijn woning werd geen vuurwapen aangetroffen. De man verklaarde later dat hij en een 47 jarige kennis valse meldingen had doorgegeven via 112. Hij had geen vuurwapen achter zijn broeksband maar een scanner. De Politie Twente is een onderzoek gestart naar de binnengekomen meldingen en maakt proces-verbaal op terzake het doen van valse aangifte en bedreigingen. Dit 'grapje' heeft de politie veel werk bezorgd. (bps: 04-090664)

Man gewond geraakt door klikko

Eigenaar van een 'te zware' afvalcontainer werd boos op medewerker Twente Milieu.

Almelo

Op woensdag 21 juli '04 omstreeks 13.03 uur reed een vuilniswagen van Twente Milieu door de Wilgenstraat te Almelo. Een 50 jarige werknemer van Twente Milieu trof een groene afvalcontainer (zogenaamde Klikko) aan welke teveel kilo woog. De klikko werd daarom voorzien van een briefje en niet geleegd. Toen de eigenaar, een 30 jarige Almeloër, verhaal wilde halen vond hij dat hij niet op een correcte manier te woord werd gestaan. Hierop heeft hij een lege klikko tegen het been van de medewerker van Twente Milieu gegooid. De man raakte gewond aan zijn achillespees en kuitbeen. De 30 jarige Almeloër werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-090818

Winkeldiefstal

Schoenen nodig voor nieuwe baan

Enschede

Woensdag 21 juli omstreeks 15.45 uur werd een 27 jarige Enschedeër in een winkel aan de Lipperkerkstraat betrapt bij het wegnemen van een paar werkschoenen. Hij werd door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij had zijn oude schoenen achtergelaten in de winkel en verklaarde nieuwe schoenen nodig te hebben in verband met een nieuwe baan. De man staat bekend als stelselmatige dader en op grond hiervan is de man in overleg met justitie ingesloten, in afwachting van zijn berechting. (04-090931)

Winkeldiefstal

Diefstal digitale camera

Enschede

Een 31 jarige Enschedeër werd op woensdag 21 juli omstreeks 17.50 uur door beveiligingspersoneel betrapt op het wegnemen van een digitale camera met een waarde van ruim E 400,-. Hij had bij de kassa een tweetal goederen afgerekend maar de camera probeerde hij mee te nemen zonder te betalen. Door beveiligingsmedewerkers werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. De camera is terug naar de eigenaar en de verdachte werd in overleg met justitie een boete opgelegd van E 330,-. (04-090990)

Vernieling

Twee verdachten vernielen winkelruit

Enschede

Twee Enschedeërs van resp. 46 en 37 werden woensdag 21 juli omstreeks 23.20 uur betrapt bij het vernielen van een ruit van een bedrijf aan de Deurningerstraat. Op basis van getuigen werden de beide verdachten in de onmiddellijke omgeving aangetroffen en aangehouden. Ze verkeerden beiden sterk onder invloed van alcoholhoudende drank. Beide verdachten zijn ingesloten en tegen hen zal proces verbaal worden opgemaakt. (04-091094)

Mishandeling

Man mishandelt bewoonster

Enschede

Woensdag 21 juli omstreeks 20.45 uur wordt bij de meldkamer van de politie Twente een vechtpartij gemeld aan de Bruggenmorsweg. Voor de woning werd een 27 jarige Enschedeër aangetroffen die de woning was binnengedrongen van een 37 jarige Enschedese. In de woning had hij de vrouw enkele keren in het gezicht geslagen. Door getuigen werd de man de woning uitgewerkt. De verdachte is aangehouden en nader onderzoek volgt. (04-091041)

Opgeven valse naam

Verdachte aangehouden

Losser

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli werd een bromfietsbestuurder bekeurd voor het rijden zonder helm. De bestuurder gaf zijn naam op en op woensdag 21 juli kwam een persoon met die naam aan het bureau in Oldenzaal. Het was echter een andere persoon als degene die bekeurd werd. Nader onderzoek leverde de bestuurder op, een 15 jarige inwoner uit Losser. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam, rijden zonder helm en zonder bromfietscertificaat. (04-089388)

Aanrijding met letsel

Bestuurder personenauto rijdt door na aanrijding

Oldenzaal

Woensdag 21 juli omstreeks 16.30 reed een 13 jarige fietster uit Oldenzaal over de Saasvelderlaan. Zij werd ingehaald door de bestuurder van een personenauto, die zo dicht langs haar reed, dat zij werd geraakt aan haar elleboog. Zij kwam hierdoor ten val en liep hierbij letsel op. De bestuurder van de auto reed door zonder te stoppen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. De auto is vermoedelijk een donkerkleurige Volvo, klein model. (04-090963)

Vernieling

Banden van auto lek gestoken. Verdachte aangehouden

Hengelo

Woensdag omstreeks 23.00 uur wordt door een getuige gemeld dat een manspersoon banden van een geparkeerde auto aan de Kuipersdijk had lek gestoken. Agenten zien de auto staan met drie kapotte banden. Op basis van verklaringen van de getuige en het slachtoffer, een 52 jarige Hengelose, werd even later een 55 jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden. Hij is ingesloten en nader onderzoek volgt. (04-091118)

Diefstal verkeersborden

Verdachte aangehouden

Hengelo

Door getuigen werd woensdag 21 juli omstreeks 20.50 uur gemeld, dat inzittenden van een personenauto verkeersborden wegnamen op de Thiemsbrug. De auto werd staande gehouden op de Oldenzaalsestraat. In de auto werden twee verkeersborden aangetroffen, die de verdachte, een 27 jarige inwoner van Hengelo had "gevonden". De verdachte werd bekeurd. (04-090588)

Rijden onder invloed

Auto niet verzekerd, bestuurder onder invloed

Enschede

Bij een controle op de Hengelosestraat te Enschede op donderdag 22 juli omstreeks 00.50 uur werd een 33 jarige Enschedeër betrapt op het rijden onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 1,1 promille. Bij nader onderzoek bleek de auto niet verzekerd. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. (04-091110)

Bromfiets opgevoerd en niet verzekerd

Bestuurder doet afstand van de bromfiets

Haaksbergen

Surveillerende agenten zien woensdag 21 juli omstreeks 14.20 uur een 18 jarige bestuurder van een bromfiets rijden op de Brink, terwijl de bromfiets een verzekeringsplaatje heeft uit 2003. Bij controle van de bromfiets kwam deze bij de vermogenstest ruim boven de 2 Kw. Technische controle leverde in ieder geval op dat de bromfiets een cilinder had met een inhoud van 78 cc. De bromfiets bleef aan het bureau en de eigenaar deed afstand. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-090858)

Te hard rijden

Bestuurder rijdt 70 km te hard

Enschede

Tijdens verkeerstoezicht ziet een agent op woensdag 21 juli omstreeks 15.30 uur een bestuurder van een personenauto rijden over de A35 met een snelheid van boven de 170 km/h waar 100 is toegestaan. De bestuurder, een 24 jarige Enschedeër, werd bekeurd en moest zijn rijbewijs in leveren. (04-090937)

Bromfietscontrole

Veel bestuurders hadden zaakjes goed voor elkaar

Enschede

Woensdag 21 juli tussen 14.00 en 22.00 uur zijn meerdere bestuurders van bromfietsen gecontroleerd door motoragenten. Alle bestuurders hadden de papieren en verzekering goed voor elkaar. Een bestuurder van een bromfiets werd bekeurd voor te hard rijden en één bestuurder voor het niet goed bevestigen van de helm. Testen op de rollentestbank leverde geen overtredingen op. De controles zullen door geheel Twente plaats vinden. Bestuurders van bromfietsen zijn de grootste risicogroep ten aanzien van verkeersongevallen met letsel. (04-090979)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

---- --