Ingezonden persbericht


Eeuwenoud Stenen Behang
Tentoonstelling haard- en wandtegels in kasteel Hoensbroek

Tegels in prachtig kasteel
Van 1 juli tot en met 31 oktober vindt in kasteel Hoensbroek een tentoonstelling plaats van eeuwenoude haard- en wandtegels. Op de 17de eeuwse zolder zijn meer dan tweehonderd nostalgische tegels te bewonderen. In kasteel Hoensbroek vindt u tevens tegels in de 17de en 18de eeuwse schoorstenen. De tentoonstelling haard- en wandtegels sluit hierop aan. Het Limburgse kasteel Hoensbroek is een van de mooiste kastelen van Nederland en is de grootste waterburcht in de Zuidelijke Nederlanden.

Kostbaar en eeuwenoud
De tegel is tegenwoordig verhandelbaar antiek; voor véél geld worden ze verkocht aan liefhebbers en verzamelaars. In kasteel Hoensbroek worden de geheimen onthuld over deze eeuwenoude tegel. De oudste van de ruim 200 tegels die in kasteel Hoensbroek te zien zijn stammen uit de 17de eeuw.

Nostalgie en Oud-Hollandsch
Bewonder de details, zoals hoekversieringen met Franse lelies. Geniet van tegels met handgeschilderde afbeeldingen van onder meer kinderspelen, bloemen, muziekinstrumenten, 17de eeuwse kleding, bijbelse voorstellingen, scheepvaart, jacht en oude ambachten. Laat u verrassen door de kleuren van de tegels, waaronder uiteraard Delftsblauw. Ontdek tevens de tegels op de reproducties van schilderijen van grootheden als Vermeer, Maurer en Van den Bosch.

De tegels tentoongesteld in kasteel Hoensbroek zijn afkomstig uit de collectie van Streekmuseum Jan Anderson te Vlaardingen.

Plezier voor jong en oud

Naast de nostalgische eeuwenoude tegels is er nog veel meer te ontdekken in kasteel Hoensbroek. Een bezoek aan kasteel Hoensbroek betekent plezier voor jong en oud. In méér dan veertig verschillende kasteelvertrekken maakt jong en oud een reis door de tijd. Ga op zoek naar de geheime kamer, ontdek de prachtige balzaal, griezel in de kerker en beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse toren. Ontdek het kasteel met een spannende familietocht; leuk voor het hele gezin! In juli en augustus staan bovendien diverse Oude Spelen opgesteld op het tweede binnenplein.

Entree en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is iedere dag geopend van 10.00 - 17.30 uur. Volwassenen E 4,75, 65+ E 4,25, Kind 4 - 12 jaar E 3,00, Kinderen
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045-522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl


---- --