Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 juli 2004


Onderwerp: snelheidscontroles in Eefde noodzakelijk.


De politie houdt sinds enige tijd controles op de doorgaande weg Zutphen- Deventer, de dr. Van der Hoevenlaan in Eefde en heeft vastgesteld, dat de geldende maximum snelheid van 50 km massaal wordt overtreden. Klachten hierover door omwonenden zijn dus terecht en ook de komende tijd zal de politie regelmatig dit weggedeelte in haar toezicht meenemen.


Naar aanleiding van klachten van omwonenden onder meer bij de wijkagent is de afgelopen weken met enige regelmaat gecontroleerd op de Dr Van der Hoevenlaan in Eefde. Voor deze doorgaande weg (N 348) tussen Zutphen en Deventer geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Aan beide zijden van de weg liggen woonwijken en vooral ouders met overstekende kinderen klagen over het snelheidsgedrag van sommige automobilisten.


Op genoemd weggedeelte mocht men in het verleden 70 km rijden, maar na de herinrichting van deze weg is de snelheid naar 50 teruggebracht.


De politie heeft inmiddels al zo'n 600 bekeuringen uitgeschreven en probeert middels regelmatige controles en informatie in de media de snelheid naar beneden te krijgen.


Dat de inwoners van Efde de controles op prijs stellen blijkt uit de positieve reacties aan het adres van de controleurs èn de wijkagent.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --