Multikabel


Bellen via de kabel nu mogelijk in de gehele regio 19 juli 2004

Al 10.000 telefoonabonnees Multikabel

Multikabel heeft haar 10.000e telefoonabonnee aangesloten. Na een gefaseerde uitrol van deze nieuwe dienst sinds de zomer van 2003 kan op dit moment vrijwel iedereen in het verzorgingsgebied van Multikabel bellen via de kabel. Een groot voordeel voor de abonnee is dat deze zijn belkosten behoorlijk kan terugbrengen; bovendien blijken velen het heel gemakkelijk te vinden om de voornaamste communicatiediensten thuis (TV, internet en telefoon) bij één partij onder te brengen.

In september 2002 begon Multikabel eerst met een proefproject in de gemeente Velserbroek. Doel was de voor Nederland nieuwe techniek welke onder andere gebruik maakt van Voice over IP-technologie uit te testen. Nadat deze pilot succesvol verlopen was en enige kinderziekten waren verholpen, kon vanaf vorig jaar zomer de dienst gecontroleerd uitgerold worden in andere gemeenten. Op dit moment kan vrijwel elke abonnee van Multikabel zich naast kabelinternet, radio en (digitale) televisie, abonneren op telefonie via de kabel.

Telefoneren via de kabel werkt precies zoals men dat gewend is, maar is bij Multikabel veel voordeliger dan bellen via het netwerk van KPN. Zo zijn de vaste abonnementskosten tot 20% lager dan het KPN BelBasis-abonnement en loopt het voordeel bij regionale en nationale gesprekken op tot 30%.

Nico Rijkhoff: "Voor veel mensen is het een plezierige manier van telefoneren, omdat bellen via de kabel gewoon heel voordelig is, en tot 50% voordeliger wanneer men naar andere
Multikabel-telefonieabonnees belt. Met het snel groeiende aantal abonnees van kabeltelefonie is dit een zeer aantrekkelijk perspectief."