CZ ACTIEF IN GEZONDHEID

CZ en St. Elisabethziekenhuis pakken wachttijden aan

Zorgverzekeraar CZ en St. Elisabethziekenhuis pakken wachttijden MRI-onderzoek rigoureus aan door opening Berglandkliniek

Zorgverzekeraar CZ is nauw betrokken bij het initiatief van het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg om een zelfstandig medisch centrum op te richten. Met de opening van de zogeheten Berglandkliniek verwachten CZ en het ziekenhuis in elk geval de lange wachttijden voor MRI-onderzoek snel terug te brengen tot een acceptabel niveau. De behandelcapaciteit voor de MRI-onderzoeken wordt ingehuurd bij het St. Elisabeth Ziekenhuis.

De Berglandkliniek gaat medio september officieel open maar nu al wordt direct gestart met het wegwerken van de wachtlijst van het St. Elisabethziekenhuis. In totaal wachten er nu zo'n 1500 patiënten bij het ziekenhuis op een MRI-onderzoek en afgesproken is dat die achterstand eind oktober 2004 is weggewerkt. De gemiddelde wachttijd is nu 80 dagen. Het St. Elisabethziekenhuis garandeert na 1 november 2004 voor CZ-verzekerden een wachttijd van maximaal 15 dagen; een enorme afname van de wachttijd voor dit diagnostisch onderzoek. Ook CZ-verzekerden die elders te lang moeten wachten kunnen na 1 november 2004 in de Berglandkliniek terecht.

Door ruimere mogelijkheden die door minister Hoogervorst zijn geboden, heeft het St. Elisabethziekenhuis dit initiatief kunnen nemen. Daarbij is volgens het ziekenhuis de steun van CZ van wezenlijk belang. Onderzocht wordt of er in de toekomst andere onderzoeken en behandelingen bij de Berglandkliniek op soortgelijke wijze kunnen worden uitgevoerd. Het initiatief past in de lijn van het beleid van CZ om zoveel mogelijk zorg te contracteren waar die nu onvoldoende of niet tijdig geleverd kan worden.


---

Noot voor de redactie (