Gemeente Bladel


---

Inspraakprocedure aanleg rioolwaterretentie De Vliegert te Hapert

Het gemeentebestuur is voornemens het rioolstelsel in Hapert aan te passen aan de wettelijke eisen die gelden voor de inhoud. De maatregelen komen voort uit het gemeentelijk rioleringsplan (GRP). Om het aantal overstorten van het riool in oppervlaktewater (sloten) te beperken, moet een aanvullende opslag of berging (ook wel retentie genoemd) van rioolwater plaatsvinden. De extra berging is gepland op een deel van een perceel landbouwgrond aan de zuidzijde van De Vliegert te Hapert. De aanvullende berging wordt uitgevoerd met ondergrondse buizen, een ondergronds bergbezinkbassin en aansluitend als een open vijver. Daarin wordt het overtollige rioolwater tijdelijk opgevangen en na afloop van een neerslagperiode loopt het weer terug in de riolering. Vervolgens gaat het water naar de zuiveringsinstallatie.

Inspraak/informatieprocedure

De tekening van de rioolwaterretentie ligt van 19 juli tot 6 september 2004 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. Tot uiterlijk 6 september kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Mondelinge reacties kunt u doorgeven aan de Centrale Balie. Schriftelijke reacties stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Na verwerking van de inspraakreacties besluit het college of het plan, al dan niet in aangepaste vorm, verder in procedure wordt gebracht. Alle insprekers krijgen hierover bericht.

Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer W. Meijer van de afdeling Openbare Werken (tel. 0497-361664) of de heer P. Stappaerts van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken (tel. 0497-361694).


---