Rabobank Nederland

Bijzondere Tour-tocht op Alpe d'Huez Rabobank Nederland, 19/07/2004 11:06
---

Raborenners en drie ex-etappewinnaars begeleiden wielerliefhebbers bij hun beklimming van de Alpe d'Huez.

Twee dagen voor de klimtijdrit naar Alpe d'Huez in de Tour de France, maakt het Rabobank Wielerplan het voor recreatieve fietsers mogelijk onder professionele begeleiding deze berg te bedwingen. Raborenners, onder wie Thomas Dekker, Richard Groenendaal en Kai Reus, begeleiden samen met Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk en Steven Rooks 150 klanten van de Rabobank bij hun beklimming. Ook Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Freek de Jonge, Bas van de Goor en Erwin Nijboer wagen zich aan de beklimming, die plaatsvindt op maandag 19 juli tijdens de rustdag van de Tour de France.

Trainingsprogramma Afgelopen maanden hebben de deelnemers een uitgebreid trainingsprogramma kunnen volgen onder leiding van Hennie Kuiper. In Frankrijk worden de deelnemers naast de oud-wielrenners verder bijgestaan door mecaniciens en begeleiding van het opleidingsteam (TT3) van de Rabobank.

Voorbereidings-clinic Leden zijn benaderd voor deelname, verder hebben liefhebbers zich via de wielersite van de Rabobank kunnen aanmelden. De voorbereiding is medio mei gestart middels een clinic in De Lutte. Tijdens deze clinic is tekst en uitleg gegeven betreffende materiaal, voeding en hoe je als deelnemer verder voor te bereiden op de beklimming. Ook tijdens de Jan Janssen Classic in juni zijn de deelnemers bij elkaar gekomen voor een gezamenlijke training.

Rabobank Wielerplan Naast de beklimming van de Alpe d'Huez organiseert het Rabobank Wielerplan meerdere activiteiten voor een breed wielerpubliek. Zowel actief als passief kunnen fietsliefhebbers betrokken blijven bij het fietsen. Lokale banken organiseren jaarlijks een groot aantal toertochten en voor de jeugd worden in samenwerking met de KNWU Dikke Banden races georganiseerd. Elk jaar aan het einde van het seizoen is er tevens de mogelijkheid voor relaties van de Rabobank mee te fietsen met de profs op een parcours uitgezet in Limburg. Passief blijven fans up to date via de wielersite (www.rabobank.nl - sponsoring). Hierop staan de vele mogelijkheden vermeld die ze informatie verschaffen over de verrichtingen in en rond de koers, zoals onder andere een E-mail nieuwsbrief, SMS-service, chat-sessies.