Gemeente Lingewaard


Invoering hondenbelasting

Per 1 januari 2005 wordt in de gemeente Lingewaard hondenbelasting ingevoerd. Dat heeft de gemeenteraad onlangs besloten.

Binnenkort wordt huis-aan-huis een brief bezorgd bij alle inwoners van de gemeente voor een eerste inventarisatie van het hondenbezit. Bij de brief is een informatiekaartje gevoegd, met het verzoek dit ingevuld terug te sturen naar de gemeente.

Na deze inventarisatie voert een extern bureau in de maanden daarna een huis-aan-huis een controle uit. Van mensen die wel een hond hebben, maar geen kaart hebben ingevuld, wordt het dier alsnog in het bestand opgenomen. Vermoedelijk wordt in de raadsvergadering van november 2004 de verordening hondenbelasting vastgesteld. Dan zal ook de hoogte van de hondenbelasting bekend zijn.

De opbrengst van deze belastingheffing wordt onder meer gebruikt om hondenuitlaatplaatsen in de hele gemeente aan te leggen

Voor meer informatie over de hondenbelasting kunt u contact opnemen met de medewerkers van het team Belastingen van de afdeling Financiën, telefoon 026-3260310.

Artikel geplaatst op 19 juli 2004