Ingezonden persbericht


Hoofdrol voor 'Amsterdams' zwart/rood/wit

AJAX EN ADIDAS PRESENTEREN AJAX-CUPTENUE

Amsterdam, 19 juli 2004 - Na het nieuwe uit- en thuistenue, presenteren Ajax en adidas vandaag het Ajax-Cuptenue. Het tenue is geïnspireerd op de Amsterdamse kleuren zwart/rood/wit en is het uittenue voor de UEFA Champions League- en Amstel Cup-wedstrijden. Het tenue maakt z'n debuut op vrijdag 30 juli tijdens het Amsterdam Tournament 2004 in de wedstrijd tegen Panathinaikos.

Hetzer Ubbens, Asset Manager Ajax van adidas: "Voor Amsterdam, door Amsterdam! In ons vijfde seizoen Ajax wilden we iets speciaals doen. Iets leuks voor de club, maar zeker ook voor de trouwe fans en de stad Amsterdam. We zijn er van overtuigd dat we een sterk voetbaltenue hebben gecreëerd, waar spelers en fans zich onverslaanbaar in zullen voelen."

Zo constant mogelijke lichaamstemperatuur
Alle Ajax-tenues zijn door adidas gemaakt van innovatieve en lichtgewicht ClimaCool-materialen. De ademende materialen houden de lichaamstemperatuur van de spelers zo constant mogelijk, ongeacht de weersomstandigheden. Het zweet wordt snel van het lijf afgevoerd zodat het kan verdampen aan de buitenkant van het tenue. Hoe constanter de lichaamstemperatuur blijft, hoe beter de algehele prestatie en hoe kleiner de kans op gerelateerde blessures. Om dit effect nog beter te stimuleren zijn zowel het shirt als de short voorzien van gaasachtige materialen op die
plaatsen waar zweet en verhitting van het lijf de grootste rol speelt, zoals bij de armen, langs de zij en bij de hals. De naden zijn dusdanig gestikt dat de speler er geen hinder van ondervindt en het shirt en de short de optimale functionaliteit behouden. De short is op een nieuwe anatomische manier gevormd, iets dat de bewegingsvrijheid van de bovenbenen ten goede komt.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht