Politie Zaanstreek-waterland


JUL-04
LOC: VOLENDAM, DE DEIMPT 7

Politiebureau gesloten in vakantieperiode

Het politiebureau aan De Deimpt in Volendam is met ingang van vandaag voor het publiek gesloten in verband met de vakantieperiode. De sluiting is van kracht tot maandag, 30 augustus.
Het bureau aan de Zeestraat in Volendam blijft open.

18:17 18-JUL-04
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

Slippartij loopt goed af

Een slippartij tussen een personenauto en een bestelwagen is goed afgelopen. Er werden drie betrokkenen voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, maar zij hebben vermoedelijk geen letsel opgelopen. De slippartij ontstond, toen een op de linkerrijstrook rijdende 34-jarige automobilist uit Hoorn met een voorwiel in de middenberm terechtkwam. Hij verloor daarbij de macht over zijn stuur, schoot naar rechts waarna zijn auto begon te tollen. Daarbij raakte hij een passerende bestelwagen, bestuurd door een 54-jarige Obdammer. Deze kwam daardoor met zijn voertuig in de rechterberm terecht. Andere achter op komende auto's konden beide voertuigen ternauwernood ontwijken. De auto van de bestuurder uit Hoorn raakte total loss. De bestelwagen werd zwaar beschadigd.

01:16 19-JUL-04
LOC: BROEK IN WATERLAND, HELLINGWEG

Dief komt niet ver

Een 35-jarige Amsterdammer werd door de politie op de N247 aangehouden wegens diefstal van roestvrij stalen bakken van een bedrijfsterrein. Een getuige zag de man de bakken op een aanhangwagen laden en waarschuwde de politie. Hij gaf een ooggetuige verslag van wat hij zag en toen de dief wegreed kon hij vertellen in welke richting. Daardoor kon de politie de man aanhouden. De verdachte werd ingesloten en later inverzekering gesteld. Onderzocht wordt of de man iets te maken heeft met soortgelijke diefstallen in het verleden.

01:44 19-JUL-04
LOC: WORMERVEER, ZWAANSTRAAT EN HYACINTSTRAAT

Brandstichtingen

In de afgelopen nacht werd vermoedelijk brand gesticht in een vuilcontainer en werd een auto in de brand gestoken. Omstreeks kwart voor twee werd standoverlast door rook in de omgeving van een bejaardenhuis gemeld. Na onderzoek bleek een vuilcontainer in de Zwaanstraat in de brand te staan.
Krap een uur later stond in de Hyacintstraat een auto in de brand. Deze brand was begonnen bij een voorwiel en vermoedelijk aangestoken. De brandweer had beide brandjes snel onder controle. Niettemin werd de auto door de brand zwaar beschadigd. De politie heeft een onderzoek naar de dader(s) gestart.

07:47 19-JUL-04
LOC: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Bomensnoeier in spé steelt gereedschap

In het afgelopen weekend werden van een afgesloten gemeentelijk terrein een aantal kettingzagen met toebehoren gestolen. De gereedschappen lagen in afgesloten kisten in afgesloten auto's en in een afgesloten container. Zowel auto's, kisten als container werden opengebroken. Een kettingzaag met daarop een briefje, dat het tandwiel was versleten, liet men ongemoeid. Ook andere voor het grijpen liggende gereedschappen heeft men niet meegenomen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-190704


17/18-JUL-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT HEIJERMANSSTRAAT

Alcoholcontrole

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Kerkstraat in Oostzaan en de Heijermansstraat in Zaandam een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 140 bestuurders gecontroleerd. Allen mochten weer snel doorrijden. Op de Kerkstraat werden nog wel een bromfietsers zonder helm, een automobilist zonder gordel en een fietser zonder verlichting bekeurd. Op de Heijermansstraat kreeg een hardrijder een boete. De man reed met een snelheid van 80 km per uur.
Zondagmiddag en -avond werden opnieuw alcoholcontroles gehouden in Zaandam. Op de Peperstraat werden aan het einde van de middag 165 ademtesten afgenomen. Geen van de bestuurders bleek onder invloed van (teveel) alcohol. Op de H Gerhardstraat werden 's avonds 285 automobilisten gecontroleerd en een 54-jarige Zaandammer had als enige teveel gedronken. De man had een alcoholgehalte van 0, 6 promille.
Ten slotte werd op Plein 13 in Wormerveer in de nacht van zondag op maandag een alcoholcontrole gehouden. Twintig bestuurders werden gecontroleerd, geen van allen had (teveel) gedronken.

20:40 17-JUL-04
WESTZAAN, WESTZANERWEG

Veel te hard, met slok op

Zaterdagavond werd op de Westzanerweg (80 km per uur) in Westzaan een hardrijder staande gehouden. De 22-jarige man uit Beverwijk moest meteen zijn rijbewijs inleveren omdat hij ruim 60 km per uur te hard had gereden. De automobilist bleek bovendien onder invloed van alcohol (0,7 promille). Tijdens de snelheidscontrole werden nog vier andere hardrijders bekeurd. In totaal 94 bestuurders werden aan de kant gezet voor een blaastest. De Beverwijker had als enige teveel gedronken.
Zondagmiddag werd opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Westzanerweg. Dit keer werden maar liefst veertien hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 107 km per uur. Verder werden nog boetes uitgedeeld voor het onnodig voeren van mistlicht, een kenteken dat niet aan de eisen voldeed en een verlopen rijbewijs. Ten slotte kregen zeven inzittenden die geen gordel droegen een boete van E 45,00.

11:35-12:25 18-JUL-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Weinig hardrijders

Op de Provincialeweg N246 in Assendelft werd zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Slechts één op de honderd bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 97 km per uur. De snelheden werden gemeten met behulp van een radarauto.

02:04 18-JUL-04
PURMEREND, KOEMARKT

Teveel gedronken

Op de Koemarkt in Purmerend werd zondagochtend vroeg een 23-jarige Purmerender aangehouden. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. De man had de limiet ruim twee keer overschreden. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 390.

04:40 17-JUL-04
ZAANDAM, VELDBLOEMENWEG

Slechte Bob

Een 34-jarige automobilist werd zaterdagochtend vroeg aangehouden tijdens een alcoholcontrole op de Veldbloemenweg in Zaandam. De man, die in Nederland op vakantie was, reed in de auto van zijn zus die nog meer gedronken had dan haar broer en daarom zelf niet achter het stuur zat. De man dacht aan een boete te ontkomen door de blaastest op straat te saboteren. Hierop werd de man echter aangehouden. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de vakantieganger ruim twee keer zoveel drank op had als toegestaan. Omdat de man niet in Nederland woonachtig is, kreeg hij direct een boete van E 350. De boete werd bepaald aan de hand van overleg met de officier van justitie.


---- --