Ingezonden persbericht


Apple introduceert de nieuwe iPod

Vierde generatie iPods voorzien van Click Wheel en batterij met 12 uur gebruiksduur

Bunnik, 19 juli 2004 - Apple introduceert vandaag de nieuwe iPod, alweer de vierde generatie van 's werelds populairste draagbare digitale-muziekspeler. De nieuwe iPod is voorzien van het innovatieve Click Wheel, een combinatie van een aanraakgevoelige draaischijf waarmee soepel kan worden gebladerd en vijf drukknoppen die speciaal zijn ontworpen om met één hand te worden bediend. De nieuwe iPod is voorzien van een batterij met een gebruiksduur van 12 uur en een Shuffle-functie die direct vanuit het hoofdmenu toegankelijk is zodat gebruikers zonder omwegen van hun muziekcollectie kunnen genieten. Alle iPod-spelers werken naadloos samen met iTunes, het beste jukeboxprogramma voor Mac- en Windows-computers dat toegang biedt tot de iTunes Music Store, de toonaangevende muziekwinkel voor digitale muziek. De nieuwe 20-GB iPod is per direct verkrijgbaar voor de prijs van 329 euro. Het 40-GB model kost 439 euro.

"De beste digitale-muziekspeler is nu nog beter", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De vierde generatie iPod is gemakkelijk met één hand te bedienen dankzij het unieke Click Wheel van Apple, heeft een batterij die 12 uur meegaat en heeft een nieuwe Shuffle-functie die direct toegankelijk is vanuit het hoofdmenu. Bovendien is de iPod nog kleiner geworden, terwijl hij ruimte biedt voor 10.000 nummers."

"HP heeft zijn keus laten vallen op de iPod en iTunes als beste producten voor integratie in onze digitale-amusementssystemen," aldus Carly Fiorina, Chairman en CEO van HP. "We hebben bewust gewacht tot de introductie van deze geweldige vierde generatie iPod, omdat deze nieuwe iPod onze klanten een optimale productervaring zal bieden. De HP-versie van de nieuwe iPod is vanaf september beschikbaar."

De iPod maakt gebruik van de Auto-Sync-technologie van Apple, waarvoor inmiddels patent is aangevraagd. Deze innovatieve voorziening kopieert een complete digitale-muziekcollectie automatisch naar de iPod en werkt de iPod vervolgens automatisch bij wanneer de gebruiker de muziekspeler de volgende keer aansluit op een Mac of een Windows-pc met een FireWire- of USB-poort. Gebruikers van de iPod kunnen twee nummers per seconde kopiëren van hun Mac- of Windows-computer en de iPod eenvoudig opladen met de meegeleverde FireWire- of USB-kabel.*

Prijzen en verkrijgbaarheid
Voor de nieuwe iPod-modellen van 20 en 40 GB gelden de volgende adviesprijzen: 329 euro (incl. BTW) voor het 20-GB model en 439 euro (incl. BTW) voor het 40-GB model. De nieuwe iPod-modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij geautoriseerde Apple resellers. Beide iPod-modellen worden geleverd met een koptelefoon met oordopjes, een 30-pens-naar-FireWire-kabel van 1,2 meter, een 30-pens-naar-USB-kabel van 1,2 meter en een cd met iTunes 4.6 voor Mac- en Windows-computers. Het model van 40 GB wordt bovendien geleverd met een iPod Dock.

Optionele accessoires zijn een iPod Dock met een adviesprijs van 39 euro (incl. BTW) en een "in-ear"-koptelefoon met een adviesprijs van 39 euro (incl. BTW).

Voor gebruik van de iPod is het volgende vereist: een Mac met een FireWire-poort en Mac OS X versie 10.1.5 of hoger (Mac OS X versie 10.2 of hoger aanbevolen) of een Windows-pc met een FireWire- of USB-poort of een voor Windows gecertificeerde FireWire- of USB-kaart en Windows 2000 of Windows XP Home of Professional.


* Oplaadbare batterijen kunnen een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden vervangen. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen is afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Raadpleeg voor meer informatie www.apple.com/nl/batteries.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iPod, iTunes, FireWire en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com