Neways Electronics International N.V.

Son / Eindhoven, 19 juli 2004

Gezamenlijk persbericht

Neways en VDL Groep nemen Stork Industrial Components definitief over

Neways Electronics International N.V. (Neways) en VDL Groep B.V. (VDL Groep) nemen respectievelijk de werkmaatschappijen Stork Electronics en Stork Industrial Modules van Stork N.V. definitief over.

Neways neemt de activiteiten van Stork Electronics over, dat actief is in ontwerp en productie van elektronische componenten en systemen. Met deze overname geeft Neways een sterke impuls aan deze voor haar strategische competenties. Bovendien wordt hiermee haar Europese netwerk uitgebreid, kunnen klanten beter worden bediend en kunnen synergievoordelen op gebieden als business development, inkoop en overhead worden gerealiseerd. In 2003 realiseerde Stork Electronics een omzet van circa EUR 60 miljoen. Belangrijke klanten zijn Philips Medical Systems en ASML. Stork Electronics wordt per 1 juni 2004 in de cijfers van Neways opgenomen en draagt direct bij aan de winst per aandeel.

VDL Groep neemt de activiteiten van Stork Industrial Modules over, dat zich richt op ontwerp en productie van hoogwaardige mechanische componenten en systemen. Met de overname versterkt VDL Groep haar positie op de internationale markt van industriële toeleveranciers. In 2003 boekte Stork Industrial Modules een omzet van circa EUR 32 miljoen.

De overname van Stork Electronics is door Neways deels gefinancierd middels een eerder aangekondigde onderhandse plaatsing van 760.000 gewone aandelen tegen een koers van

EUR 4,00. Daarnaast is het garantievermogen versterkt door een converteerbare achtergestelde obligatielening van EUR 1,5 miljoen (looptijd 4 jaar; conversiekoers EUR 4,50) en een achtergestelde lening van EUR 1,5 miljoen. Het resterende deel is gefinancierd middels verruiming van de bestaande kredietfaciliteiten. In totaal kwam het te financieren bedrag voor Neways uit op circa EUR 15 miljoen. VDL Groep financiert de overname van Stork Industrial Modules uit eigen middelen.

/ / / / / / / / / /

Over Neways
Neways Electronics International N.V., met haar hoofdkantoor in Son, is een aan de Euronext Amsterdam genoteerde, internationaal opererende leverancier van industriële en professionele elektronica. De onderneming boekte in 2003 een omzet van EUR 137 miljoen en biedt werk aan ongeveer 1550 medewerkers. Neways heeft werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije, Hongarije en China.

Neways is actief op de markt van EMS (Electronic Manufacturing Services). Kernactiviteiten van Neways zijn assemblageprocessen bestaande uit het plaatsen van elektronische componenten op printplaten (Printed Circuit Board Assembly, ofwel PCBA). Daarnaast is Neways actief in de levering van micro-elektronica, kabelsystemen en van geïntegreerde apparaten en (sub)systemen. Neways richt zich met name op de levering van kleinere series met de nadruk op flexibiliteit, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit van het product.

Naast de productie en assemblage van PCB's, micro-elektronica en kabelsystemen concentreert Neways zich meer en meer op ontwikkeling, systeembouw, testen en service en reparatie. Neways levert aan OEM's en aan industriële toeleveranciers. Producten van Neways worden onder meer toegepast in de halfgeleider-, medische en telecommunicatie-industrie.

De VDL Groep
VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten en eindproducten. In totaal maken 60 werkmaatschappijen verspreid over 14 landen met circa 4.500 medewerkers deel uit van de groep. In 2003 had de VDL Groep een omzet van EUR 760 miljoen en een netto resultaat van ruim EUR 29 miljoen.

Op het terrein van toeleveringen is VDL toonaangevend in metaalbewerking, kunststofverwerking, assemblage en oppervlaktebehandeling. De sector bussen & chassis bestaat uit touringcars, chassis, openbaar vervoerbussen en mini- & midibussen. De sector eindproducten omvat veersystemen voor de automotive industrie, productieautomatiserings-systemen, warmte-, koel- en luchttechnische installaties, installaties voor de olie-, gas- en petrochemische industrie, zonnebanken en dakkoffers, systemen voor de intensieve veehouderij, buissystemen, sigaren- en verpakkingsmachines en containersystemen.

/ / / / / / / / /

Voor nadere informatie:

Neways Electronics International N.V.
Drs. V.B.M. de Bok (CEO/CFO) Ing. H.W.T. van der Vrande (CEO/COO) Tel. 040 - 267 9247 Tel: 040 - 267 9201
Mob: 06 51 13 79 64 Mob: 06 53 87 85 10

VDL Groep B.V.
Afdeling Communicatie
Carolien van der Leegte
Tel: 040 - 2925000


---- --