Ingezonden persbericht


Logitech's nieuwe ontwerp voor toetsenborden legt nadruk op comfort en digitale media

Ultraplat, Zero Degree Tilt, verbeterde navigatie

Logitech (Nasdaq: LOGI) (Switzerland: LOGN), 's werelds meest toonaangevende fabrikant van draadloze muizen en toetsenborden, heeft een nieuwe lijn toetsenborden aangekondigd. De innovatieve ontwerpen maken het computergebruik nog comfortabeler en bieden een ongeëvenaarde controle over digitale entertainment en media.

De vernieuwde ontwerpen worden aanvankelijk toegepast op drie nieuwe, draadloze desktops: de Logitech® Cordless Desktop® LX 500, de Logitech Cordless Desktop LX 501 en de Logitech Cordless Desktop LX 300. Ze combineren de vrijheid van draadloze randapparatuur met de stijl en persoonlijkheid die herkenbaar is van de prijswinnende Logitech ontwerpen. Daarnaast introduceert Logitech ook een toetsenbord mét draad dat gebaseerd is op dit nieuwe design: het Logitech Media Keyboard.

"We hebben het toetsenbord weer opnieuw uitgevonden. We hebben ons daarbij niet beperkt tot de afmetingen, maar ook subtiele aanpassingen in de lay-out doorgevoerd die een grote invloed hebben op het comfort. De lay-out is echter niet zodanig veranderd dat gebruikers hun typroutine moeten aanpassen," aldus Denis Pavillard, Logitech director of product marketing for keyboards en desktops. "Omdat computers tegenwoordig meer dan ooit gebruikt worden, hebben we bovendien een paar handige, digitale media sneltoetsen toegevoegd."

-- meer --

De nieuwe toetsenborden hebben de volgende kenmerken:


. Lagere toetsenbordhoogte en Logitech Zero Degree Tilt - De nieuwe ontwerpen zijn maar 22,3mm hoog wanneer ze op een plat oppervlakte worden geplaatst. In de ontwerpen is ook Zero Degree Tilt opgenomen. Bij de meeste toetsenborden neemt de toetshoogte vanaf de spatiebalk tot aan de functietoetsen toe per rij. De Zero Degree Tilt toepassing zorgt ervoor dat alle toetsen in de belangrijkste rijen dezelfde hoogte hebben. Volgens onafhankelijke studies verminderd deze ergonomische oplossing het aantal polsstrekkingen. Repetitieve polsstrekking kan hand- en onderarmklachten veroorzaken.


. Dubbele navigatie - De nieuwe ontwerpen van Logitech combineren de extra sneltoetsen op het toetsenbord met die van de muis om computergebruik nog efficiënter en comfortabeler te maken. Voorbeelden daarvan zijn de 'vorige' en 'volgende' toets voor internetgebruik en programmeerbare toetsen die direct de gewenste webpagina's openen. De draadloze Desktop LX 500 en LX 501 hebben tevens een scrollwiel aan de linkerkant van het toetsenbord, waardoor de muishand wordt ontlast. Het scrollwiel biedt een in- en uitzoom mogelijkheid om foto's gedetailleerd te retoucheren, een presentatiedia te verbeteren of de totale lay-out van een document te bekijken. Een gebruiker die bijvoorbeeld met de muis door een document scrollt, kan tegelijkertijd het scrollwiel van het toetsenbord gebruiken om in- of uit te zoomen.


. Geavanceerde media controle - Het mediapaneel bovenaan elk toetsenbord geeft complete controle over muziek, video en diavoorstellingen. De Logitech Cordless Desktop LX 500 en LX 501 hebben tevens sneltoetsen voor het opnemen en branden van bestanden. De nieuwe Logitech® MediaLife software is bij de LX 500 en LX 501 gebundeld. MediaLife plaatst alle muziek, plaatjes en video in één interface die vanaf 3 meter nog goed zichtbaar is. Dit menu is makkelijk op te roepen met de sneltoets op het mediapaneel van het toetsenbord.


. Nieuw ontworpen functietoetsen - De nieuwe, ronde functietoetsen bieden de mogelijkheid om Microsoft Office applicaties direct te openen. Ook kunnen veelgebruikte opdrachten zoals printen en opslaan worden uitgevoerd. F1 tot en met F8 zijn gemarkeerd met deze specifieke opdrachten. F9 tot en met F12 zijn programmeerbaar om applicaties, websites of bestanden te openen.

-- meer --

Logitech Cordless Desktop LX 500 en Logitech Cordless Desktop LX 501

De Logitech Cordless Desktop LX 500 en LX 501, verkrijgbaar vanaf juli, hebben een adviesprijs van E 79,99. Als toevoeging op de 'one-touch' media opties en de verbeterde functionaliteiten, zijn beide toetsenborden voorzien van de Logitech® Cordless Click! Optical Mouse. De draadloze Click! muis is voorzien van het Logitech Tilt Wheel Plus Zoom scrollwiel dat zorgt voor makkelijk en precies scrollen in drie dimensies: op en neer, links en rechts en ook in- en uitzoomen. De combinatie van het draadloze toetsenbord en de muis voorkomt kabelkluwens. De LX 500 is 'midnight blue' en de LX 501 is 'kalkwit'. Beide hebben metallic accenten.

Logitech Cordless Desktop LX 300

De Logitech Cordless Desktop LX 300 is verkrijgbaar vanaf half augustus. Met een adviesprijs van E 69,99 is de LX 300 een perfecte keuze voor iemand die een comfortabel, draadloos toetsenbord wil met makkelijk te bedienen mediatoetsen. Het toetsenbord wordt vergezeld door de Logitech Cordless Optical Mouse. De LX 300 is uitgevoerd in het zwart en past daardoor bij vrijwel alle huidige computersystemen.

Logitech Media Keyboard

Tot slot heeft Logitech de Logitech Media Keyboard aangekondigd. Deze is vanaf begin juli te koop voor een adviesprijs van E 24,99. Het Media Keyboard heeft hetzelfde ontwerp als de LX 300. Het is de ideale upgrade voor iedereen die op zoek is naar een comfortabel toetsenbord met draad.

Noot voor de redactie (