Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 19 juli

Hoorn 19-07-2004 - 15.27 uur

Inbraak woning (1)
Hoorn, zondag 18 juli 2004.
Op zondag werd tussen 17.00 en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Patio te Hoorn. De daders kwamen binnen door de voordeur open te breken. De voordeur heeft vermoedelijk niet op het nachtslot gezeten. Uit de woning werd een CD-speler ontvreemd.
Tussen 19.30 en 23.00 uur werd ook ingebroken in een woning aan de Sint Matthijsstraat in Hoorn. Hier kwamen de daders binnen door op een tuinstoel te gaan staan en een bovenlicht open te breken. In de woning werden kasten en lades doorzocht. Hieruit verdwenen bankpassen en een fotocamera.

Inbraak woning (2)
Enkhuizen, maandag 19 juli 2004.
Op maandagmorgen werd ingebroken in een woning aan de Korte Tuinstraat in Enkhuizen. De bewoonster werd omstreeks 02.45 uur uit haar bed gebeld door een buurtbewoonster die de bestelauto van het erf had zien wegrijden. Onderzoek leerde dat er was ingebroken in de woning waarbij bankpassen en een DVD-speler, maar ook de contactsleutels van de bestelauto werden gestolen. Na enkele minuten belde een getuige die de auto gezien had in de Snouckstraat. De politie ging direct ter plaatse en troffen de auto en de gestolen goederen aan. Van de inbreker was geen spoor meer te bekennen.

Inbraak woning: inbreker overlopen
Hoorn, zondag 18 juli 2004.
Op zondagavond omstreeks 23.45 uur werd de bewoonster van een pand aan het Keern te Hoorn wakker van geluiden op de benedenverdieping van haar woning. Toen zij ging kijken zag zij in de keuken licht branden. Hier trof zij ook een inbreker aan. Op het zien van de bewoonster probeerde de inbreker weg te komen. Hij vluchtte naar de voordeur, die echter op slot bleek te zijn. In de gang ontstond een worsteling toen de bewoonster de man probeerde beet te pakken. De dief vluchtte vervolgens weer terug naar de keuken waar hij een raam insloeg met een stoel om weg te komen. De man verdween uiteindelijk op een fiets.

Vervelende grappenmaker
Hoorn, maandag 19 juli 2004.
Op maandagmiddag hebben twee inwoners van Hoorn zich gemeld op het politiebureau. Zij waren beiden gebeld door een politieman, genaamd Gerben Slippens, die hen had gesommeerd om direct naar het politiebureau te komen om een bekeuring te betalen die nog niet voldaan was. Beide personen waren nogal boos. Zij hadden geen boetes meer open staan en zij wilden Gerben wel eens even spreken. Bij controle bleken de slachtoffers ook helemaal niet in de computer voor een geldboete voor te komen. En Gerben Slippens is bij de politie ook al niet bekend. In het hele korps werkt niemand met die naam. Het gaat dus om een vervelende grappenmaker. Mocht u door de politie gebeld worden voor het voldoen van een boete en u vertrouwd het niet, neem dan contact op met het bureau in Hoorn (tel.nr. 0900-8844 lokaal tarief).