Politie Gelderland-Midden

Politie rolt hennepkwekerij op en verricht 4 aanhoudingen
Publicatiedatum: 19-07-2004

Door de politie Gelderland Midden is in samenwerking met de politie in Tilburg in een groot bedrijfspand aan de Simon de Cockstraat in Tilburg een grote en professioneel ingerichte hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij door recherche-informatie op het spoor. Er zijn vier aanhoudingen verricht.

Het gaat naar schatting om circa 5500 hennepplanten in diverse groeistadia. De planten stonden in acht verschillende ruimten. In het pand stond een groot opbouwzwembad met een doorsnede van zeker 2 meter om te planten van water en voeding te voorzien.

Na het verlaten van het terrein zijn op de Loonsche Heideweg te Tilburg vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Velp (54, 39 en 33) en één inwoner van Arnhem(33). De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De hennepplanten zijn afgevoerd en worden vernietigd. Medewerkers van Essent zijn ter plaatse gekomen om de elektriciteitsmeters te controleren.
Door de politie IJsselland in samenwerking met de afdeling Verdovende Middelen van Gelderland-Midden wordt het onderzoek verder afgerond.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---