Gemeente Delfzijl

Persbericht

19-07-2004
Voorbereidende werkzaamheden voor afgraven strand van Delfzijl starten maandag 19 juli 2004

INFORMATIE

Op maandag 19 juli 2004 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het afgraven en zeven van het strand te Delfzijl. Het college van burgemeester en wethouders heeft uit voorzorg hiertoe besloten. Leemans Speciaalwerken BV uit Vriezenveen gaat de werk- zaamheden verrichten. De werkzaamheden gaan uiterlijk vijf weken duren.

De wijde omgeving van het strand wordt maandagmorgen 19 juli 2004 afgezet. De dijk bij het strand is dan niet meer toegankelijk voor het publiek. De politie zal regelmatig surveilleren. De in de directe omgeving van het strand zich bevindende bedrijven en bewoners worden schriftelijk op de hoogte gesteld.

Op 31 mei 2004 zijn op het strand explosieven aangetroffen. De burgemeester, mevrouw drs.
M. Appel-de Waart, heeft het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht verzocht een vooronderzoek in te stellen naar de mogelijke aanwezigheid van meerdere explosieven in het betreffende gebied. Op maandag 5 juli 2004 heeft het vooronderzoek plaatsgevonden. Naar aanleiding van het onderzoek heeft het Explosieven Opruimings- commando uit het oogpunt van veiligheid voor het publiek aanbevolen het strand van Delfzijl af te laten graven en het zandpakket te laten zeven.