Persberichten 19 juli 2004

's-Hertogenbosch 19-07-2004

AANRIJDING LETSEL

's-Hertogenbosch - Een 47 jarige automobiliste uit Den Bosch verleende op 18 juli 2004 omstreeks 20.45 uur op de Eekbrouwersweg te Den Bosch geen voorrang aan een 43 jarige snorfietser uit Den Bosch. Deze werd met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch.

EENZIJDIG ONGEVAL

Drunen - Op de Beethovenlaan te Drunen is op 18 juli 2004 omstreeks 22.25 uur een 26 jarige motorrijder uit Den Bosch te val gekomen en tegen een lantaarnpaal beland. Hij is met een beenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Nieuwkuijk - Tegen een 45 jarige automobiliste uit Nieuwkuijk is op 19 juli 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 01.10 uur op de Niewkuijksestraat te Nieuwkuijk.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 26 jarige automobiliste uit Tilburg is op 19 juli 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.05 uur op de Vughterweg te Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - Tegen een 30 jarige automobiliste uit Rosmalen is op 19 juli 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.20 uur op de Empelseweg te Rosmalen.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 32 jarige automobiliste uit Zandvoort is op 19 juli 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.40 uur op de Havensingel te Den Bosch.

INBRAAK CARAVAN

Boxtel - Uit een geparkeerde caravan aan de Hendrika van Haeftenstraat te Boxtel zijn in de nacht van 16 op 17 juli 2004 o.a. een schottelbraai, voortent en luifel, camping meubilair en kachel weggenomen. De deur was geforceerd.

HUISELIJK GEWELD

Uden - Een 15 jarig meisje uit Uden is op 18 juli 2004 aangehouden ivm mishandeling van haar 58 jarige stiefvader uit Uden. De aanleiding voor de mishandeling was een meningsverschil tussen beide partijen, waarna het meisje met een stok sloeg.

HUISELIJK GEWELD

Uden - Een 39 jarige man uit Uden is op 18 juli 2004 omstreeks 21.40 uur aangehouden ivm mishandeling van zijn 37 jarige vriendin uit Uden. De man had de vrouw geslagen.

MEER AANHOUDINGEN NA ONGEREGELDHEDEN

De afgelopen week heeft de politie in totaal zeven verdachten aangehouden, in verband met de ongeregeldheden die uitbraken in het centrum van Oss op 30 juni jl.

Vorige week woensdag zijn vier personen aangehouden en op maandag 19 juli zijn drie verdachten aangehouden. Deze zeven mannen (twee van 18, een van 17, twee van 16, 1 van 15 en 1 van 14 jaar) worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ze komen allen uit Oss.

De politie verwacht binnenkort meerdere aanhoudingen te verrichten.

GEWELDPLEGER AANGEHOUDEN

Oss
Op de Verdistaat in Oss heeft de politie zondagmiddag een 27-jarige man uit Oss aangehouden die ervan verdacht wordt een 31-jarige vrouw uit Oss op straat te hebben geslagen. De man en vrouw kennen elkaar. Vermoedelijk ontstond de ruzie rondom een meningsverschil.

De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR AANGEHOUDEN

Nuland
Zondagavond is op de Hoogstraat in Nuland een 44-jarige man uit Geffen door de politie aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is later in vrijheid gesteld.

AANGEHOUDEN NA BELEDIGING VAN POLITIE

Oss

- Op de Spoorlaan in Oss is in de nacht van zondag een maandag een 19-jarige man uit Oss aangehouden. Als bijrijder bemoeide hij zich al met een controle van een auto. Nadat de bestuurder van de auto een P (van prima) had geblazen en de papieren in orde bleken, liepen de politie-collegas terug naar hun auto. De 19-jarige verdachte begon hen toen uit te schelden, waarop hij is aangehouden wegens belediging. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig, waarop hij met gepast geweld naar de grond is gebracht en geboeid is. Hierop bleef hij zich nog verzetten en liet zich continue beledigend uit. De man is ingesloten.

AANGEHOUDEN NA BEDREIGING

Boxmeer
Aan de Van Speyk in Boxmeer heeft de politie zondagmiddag een 41-jarige vrouw uit Boxmeer aangehouden wegens bedreiging van haar huisgenoot. Twee politie-agenten waren ter plaatse gekomen na een melding van bedreiging. Zij hoorden de vrouw de huisgenoot verbaal met de dood bedreigen, waarop zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is na verhoor in vrijheidgesteld.

AANRIJDING MET VIER GEWONDEN

Vierlingsbeek

- Zondagavond zijn vier personen, een echtpaar uit Venlo met hun twee kinderen, gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg A73 onder Vierlingsbeek.

De 36-jarige vader en de beide kinderen (van bijna 2 en 4) zijn met ambulances naar het ziekenhuis in Venlo vervoerd. De 33-jarige vrouw is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Het ongeval vond plaats kort na half zeven op de rijbaan richting Venlo. De auto met de vier slachtoffers had een voor hen rijdende personenauto ingehaald en voegde daarna weer in. Daarbij botste de auto met de voorzijde tegen de achterzijde van een voor hen rijdende vrachtauto met oplegger. De voorzijde van de auto schoof daarbij geheel onder de vrachtauto die werd bestuurd door een 49 jarige inwoner van 's-Gravenhage.

De brandweer heeft de slachtoffers uit de auto moeten bevrijden alvorens zij naar de ziekenhuizen vervoerd konden worden. Ook een traumahelikopter werd ingezet.

De Rijksweg A73 is in verband met het ongeval tot half negen die avond afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

AANGEHOUDEN MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Grave

- Aan de Trompetterstraat in Grave is zondagavond een 42-jarige automobilist uit Kerkdriel aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Tegen de man is proces-verbaal opgesteld. De man is later in vrijheid gesteld.

SNELHEIDSCONTROLE
Landhorst
Maandagochtend reden op de Grote Baan in Landhorst bij een snelheidscontrole van de politie 171 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u.