Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 19 juli 2004

NEDERLANDSE TENNISSERS PRESTEREN UITSTEKEND

Zowel de Nederlandse jeugdspelers als de profspelers hebben de afgelopen twee weken uitstekende internationale prestaties geboekt. Het Nederlandse tennis zit weer in de lift met toernooioverwinningen van onder anderen Peter Wessels in Scheveningen en Martin Verkerk in Amersfoort. Maar ook de jeugdspelers timmeren internationaal goed aan de weg.

Krajicek wint eerste proftoernooi
Jong Oranje speelster Michaëlla Krajicek (Almere) heeft afgelopen week het $ 10.000-toernooi in Brussel op haar naam geschreven. Met deze overwinning boekte het 15-jarige talent haar eerste professionele toernooizege.

Reinhard zegeviert in Leeuwarden en Parijs
De talentvolle Renée Reinhard (Alkmaar), lid van het Nederlands team tot en met 14 jaar, heeft afgelopen week de prestigieuze Windmill Cup (ETA 1) gewonnen. Samen met Babs van Kampen (Nieuw Vennep) won ze ook in het dubbelspel. De in goede vorm verkerende Reinhard won in week 28 ook nog het ETA 1 toernooi in Parijs.

Titel voor De Bakker in Hillegom en Leeuwenbergh
Tijdens het Flower Bulb Tournament in Hillegom (ITF 4) zegevierde Thiemo de Bakker ('s-Gravenzande), lid van het Nederlands team tot en met 16 jaar. Dit internationaal jeugdtoernooi werd van 12 tot en met 18 juli gespeeld. De week daarvoor won hij het ITF 4-toernooi van Leeuwenbergh zowel in het enkel- als dubbelspel met Mark de Jong.

Ravestein en Weterings winnen in Hillegom
Melissa Ravestein (Hoek van Holland) en Steffie Weterings ('s-Gravenzande) hebben in Hillegom het dubbelspel van het ITF 4-toernooi, het Flower Bulb Tournament, op hun naam gebracht.

Dubbelzege voor Korteling en Koning
Jong Oranje spelers Steven Korteling (Leusden) en Michel Koning (Oosthuizen) hebben de dubbelspelfinale in een .000-toernooi in Duitsland gewonnen. Koning bereikte in het enkelspel de kwartfinale.

Toernooiwinst voor Sijsling
Jong Oranje speler Igor Sijsling (Amsterdam) heeft in week 28 de German Junior Open op zijn naam geschreven. Dit sterk bezette toernooi is er een uit de ITF 1 categorie. Samen met Peter Lucassen (Vught) won Sijsling ook in het dubbelspel.

Voor de complete uitslagen verwijzen we naar www.knltb.nl onder Nationale teams.


*************************************