Gemeente Tilburg

Datum
19 juli 2004

Roze maandag loopt vol

Drukke zondag met frisse douche

Roze Maandag belooft weer het hoogtepunt in het aantal bezoekers te worden voor de Tilburgse Kermis 2004. De eerste parkeerterreinen buiten de binnenstad zijn reeds volgelopen en via de trein en de weg stromen de bezoekers toe. Burgemeester Vreeman noemde het bij de opening vanmiddag "Een groot en groots integratiefeest voor homo´s en hetero´s." Hij kocht de eerste zogeheten roze wuppie. Over de hele kermis worden op Roze Maandag wuppies verkocht. De opbrengst hiervan komt ten goede van het aidsfonds. De Tilburgse stadsdichter Jace van de Ven droeg een speciaal Roze Maandaggedicht voor en `koningin van het levenslied´ Marianne Weber sloot de opening van Roze Maandag af met een speciaal miniconcert.

Zondagse douche
Zondag was een topdag op de kermis. Het kermisterrein was gedurende de dag overvol. Aan het begin van de avond was er kort sprake van hoosbuien. Dit had effect op de bezoekersstromen aan het eind van de avond. Toen was het rustig. Voor de totale dag schat de organisatie het bezoekersaantal op 110.000 mensen.

Gehandicaptenmiddag op dinsdag
Naar verwachting nemen er ongeveer 500 gehandicapten deel aan de speciale gehandicaptenmiddag op dinsdag. Veel exploitanten werken op deze middag mee aan gratis toegankelijkheid van de attracties. Bovendien draaien veel attracties op aangepaste snelheid. De organisatie is handen van Stichting Recreatie Werkgroep Gehandicapten Team West uit Tilburg. Kermiswethouder Hans Janssen geeft om 12.30u bij hotel Mercure op de Heuvel de aftrap voor de circa 50 begeleiders.

Voor de pers:
Thomas Heesters, Concernstaf, 013 542 99 52


---- --
Nummer
Nieuwsbrief
maandag

Datum
19 juli 2004
NIEUWSBRIEF TILBURGSE KERMIS

Maandag19 juli 2004

Dagelijkse nieuwsbrief voor de kermisexploitanten

Opening Roze Maandag
Roze Maandag belooft weer het hoogtepunt in het aantal bezoekers te worden voor de Tilburgse Kermis 2004. De eerste parkeerterreinen buiten de binnenstad zijn reeds volgelopen en via de trein en de weg stromen de bezoekers toe. Burgemeester Vreeman noemde het bij de opening vanmiddag "Een groot en groots integratiefeest voor homo's en hetero's" Hij kocht de eerste zogeheten roze wuppie waarvan de opbrengst ten goede komt aan het aidsfonds. De Tilburgse stadsdichter Jace van de Ven droeg een speciaal Roze Maandaggedicht voor en `koningin van het levenslied´ Marianne Weber sloot de opening van Roze Maandag af met een speciaal miniconcert.

Gehandicaptendag
Het is een goede traditie dat de Tilburgse Kermis op dinsdagmiddag aandacht besteedt aan haar gehandicapte bezoekers. Aangepaste snelheden en een handje hulp bij het in- en uitstappen zijn dan niet ongewoon. Door de inspanningen van de exploitanten wordt deze dag altijd weer een succes. Mocht men u er naar vragen; elke parkeergarage heeft speciale invalidenplaatsen en de toiletten zijn voorzien van invalidentoiletten.

Kermisbrunch
Aanstaande donderdag 22 juli serveren wij voor u een smakelijke brunch op Het Laar, uw tijdelijke huisvesting. Tevens worden er die ochtend de kermisprijzen uitgereikt door wethouder Hans Janssen. De jury heeft gisterenavond een rondgang gemaakt over het kermisterrein en is wederom onder de indruk van de attracties. Wij nodigen u uit op donderdag 22 juli om 11.00 uur op Het Laar.

Penningen vrijdag 16 juli

De gele Tilburgse Kermis penningen die u vrijdagavond 16 juli heeft ontvangen van het kermispubliek kunt u tot en met woensdagavond 21 juli inleveren bij het Coördinatiecentrum, op de Heuvel. Het Kermisprojectteam zorgt er dan voor dat u een gepaste vergoeding daarvoor ontvangt. Dus inleveren voor woensdag 21 juli 24.00 uur!

Informatie nieuwsbrief

Uw berichten vermelden wij graag in de nieuwsbrief. De redactie van de nieuwsbrief is te bereiken via het coördinatiecentrum op de Heuvel, telefoonnummer 013 542 94 29.

Het Weer

Vandaag geregeld zon. Morgen eerst perioden met regen. Vanmiddag loopt de temperatuur uiteen van 20 graden in het noorden tot 24 in Limburg.


---- --