Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 19 juli 2004

(
Noordwijk - Politie controleert in kader 'Veilig Stappen'
In het weekend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juli zag de politie in het kader van het project 'Veilig Stappen' toe op een ordelijk verloop van dit zomerse stapweekend in het uitgaanscentrum. Ook controleerde de politie de snelheid op de toegangswegen. Het weekend verliep rustig maar leverde wel bekeuringen op.
Vrijdagavond dreigde een vechtpartij in de Hoofdstraat. Agenten konden op tijd tussen beide komen. De politie schreef twintig bekeuringen uit voor de volgende overtredingen; het parkeren op een fietsstrook, een voetgangersoversteekplaats en op een invalidenparkeerplaats, het voeren van blauw licht op een bromfiets, geen bromfietsverlichting, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het 'wild'plassen. Snelheidscontroles werden uitgevoerd met een raderwagen en de flitspalen die van nieuwe fotorolletjes werden voorzien. Gecontroleerd werd er op de Van de Mortelstraat, de Northgodreef, de Van Panhuysstraat, de Beeklaan en de Gooweg. Dit leverde in totaal 182 snelheidsovertreders op. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/h en werd gemeten op de Gooweg waar de maximumsnelheid 60 km/h. is. Alle overtreders kunnen binnenkort een bekeuring in de bus verwachten. Op de Koningin Wilhelmina Boulevard, de Parallel Boulevard werd snelheid gemeten met de lasergun. Er werden evenals bij een controle op het in het bezit hebben van drugs geen overtreders genoteerd.
De politie hoopt er met het project aan bij te dragen dat het ook dit seizoen veilig en gezellig stappen is in Noordwijk. Het project loopt tot begin september.

Lisse - Politie neemt bij snelheidscontrole rijbewijs in
Vrijdag 16 juli hield de politie op de Ruishoornlaan ter hoogte van de Pauluskerk een snelheidscontrole. Tussen 19.00 en 20.00 uur werden negen automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/h. Een 34-jarige man uit Lisse reed zelfs 111 km/h. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op. De andere bestuurders ontvingen direct hun bekeuring.
Bij de snelheidscontrole werden ook nog vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordels.

Zevenhuizen - Medewerkers bedrijf overmeesteren insluiper
Medewerkers van een rozenkwekerij aan de Knibbelweg wisten op maandag 19 juli rond 12.00 uur een 42-jarige man uit Rotterdam te overmeesteren en te overhandigen aan de politie. De Rotterdammer werd door de medewerkers betrapt toen hij in de bedrijfskantine de jaszakken van medewerkers doorzocht. De verdachte is ingesloten. De politie is met een onderzoek begonnen.


----------------------------------------------einde middagberichten -----------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --