Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 19-07-2004 - 16.00 uur

Rijden onder invloed van alcohol

Breezand, maandag 19 juli 2004.

In de nacht van zondag op maandag, kort na middernacht, werd een 18-jarige bestuurder van een fiets uit Breezand aangehouden op de Zandvaart. Het bleek dat de jongen alcohol had gedronken. Hij blies 410 ug/l. Dat is nagenoeg het dubbele van de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De jongen werd staande gehouden omdat hij geen verlichting voerde op zijn fiets. Tijdens deze controle werd alcoholgebruik geconstateerd..

Verkeerscontrole

Den Helder, zondag 18 juli 2004.

Zondagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur werd op de Torplaan een algemene verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden zes bestuurders van personenautos bekeurd zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Van twee bromfietsen bleek het motorvermogen te groot te zijn en één bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Bestuurder van gestolen auto aangehouden.

Den Helder, maandag 19 juli 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Balistraat. Eerder die nacht hadden surveillerende agenten de man zien rijden in een personenauto over de Kanaalweg. De man reed met hoge snelheid en toen hij in de gaten kreeg dat de agenten hem wilden controleren verhoogde hij zijn snelheid. Na een korte achtervolging botste de auto op de kruising van de Krugerstraat met de Jouberstraat tegen een boom. De bestuurder wist te ontkomen een zoektocht in de omgeving bleef zonder resultaat. Na een halfuur zagen de agenten de man op een fiets rijden over de Balistraat. Hier kon hij worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De auto waarin hij had gereden bleek gestolen te zijn in Breezand.