Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 19 juli 2004

Politie zoekt getuige

Door een onbekende getuige is een briefje achtergelaten bij een auto alwaar was ingebroken. De politie Twente wil graag in contact komen met deze getuige.

De Lutte

Op zondag 18 juli '04 omstreeks 14.29 uur deed een 42 jarige vrouw uit Enschede aangifte van diefstal uit haar auto. Zij had haar auto geparkeerd op de parkeerplaats van het arboretum aan de Lossersestraat in de Lutte. Getuigen die glasgerinkel hadden gehoord ontdekten dat er was ingebroken in de auto van de vrouw. Zij vonden een briefje in de auto waarop een kenteken stond van vermoedelijk de dader. Een andere getuige, die onbekend is gebleven, heeft dit briefje in de auto gelegd. De Politie Twente wil graag in contact komen met deze getuige. (bps: 04-089513)

Enschedeërs kunnen nu ook met een veilig gevoel op vakantie!

Ook de Enschedese stadswacht en de Politie Twente werken samen aan veiligheid door middel van het vakantie-afwezigheids project in Enschede.

Het vakantie-afwezigheidsproject is nu ook in Enschede van start gegaan. Inwoners die met vakantie gaan kunnen een formulier invullen met naam, adres en woonplaats en sleuteladres onder het mom "Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers". Deze formulieren zijn te verkrijgen bij de afdelingsbureaus van de Politie Twente en Stadswacht Enschede. Dit jaar wordt als extra service deze dienst aangeboden via de internetsite www.politie.nl/twente en www.veiligheidszorg-twente.nl.

Een formulier, waarop de gewenste gegevens ingevuld kunnen worden, kan nu gedownload worden. Het ingevulde formulier moet vervolgens ingeleverd worden bij het afdelingsbureau in Enschede of de Stadswacht Enschede. Op de site zijn tevens een aantal preventietips vermeld.

Aandacht voor verlaten huizen

Na inlevering van een afwezigheidmelding worden de gegevens van de bewoner en zijn/haar woning geregistreerd. Twee keer per week worden deze adressen door medewerkers stadswacht Enschede gratis bezocht en aan een controle onderworpen. Als u vaker dan twee keer per week uw woning wil laten controleren dan kunt u zich wenden tot de Stadswacht Enschede. Zij controleren op verzoek tegen een kleine vergoeding. Zie voor meer informatie op hun website.

Waar nodig laten de controleurs een lijstje achter met eventuele op- of aanmerkingen over de kwaliteit van de genomen preventiemaatregelen. Wanneer daar aanleiding toe is wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen met de eveneens opgegeven sleutelhouder. Het is bekend, dat mensen die van huis zijn zich zorgen maken over hun achtergelaten woning en vooral over de spulletjes die een emotionele waarde hebben. Die zorgen kan men verminderen door tijdig de nodige preventieve maatregelen te nemen tegen diefstal.

Preventieve maatregelen

Naast goede sloten en verlichting is de sociale controle op de woning minstens zo belangrijk. Met buren, familie of kennissen kunnen afspraken gemaakt worden over regelmatig toezicht op de woning. Belangrijk daarbij is, dat de woning er zo 'bewoond' mogelijk uitziet, zowel bij dag als bij nacht. Politie en beveiligingsbedrijven beschikken over goede informatie over te nemen preventiemaatregelen. Deze is (in elk geval bij de politie) gratis te verkrijgen aan de balies van alle politiebureaus.

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --