Provincie Overijssel

Provinciale Staten behandelen Reconstructieplan Salland - Twente

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben onlangs het ontwerp-reconstructieplan Salland - Twente vastgesteld. Met dit moment is een periode van intensieve voorbereiding, waarbij de door de Staten in december 2001 geïnstalleerde reconstructiecommissie en 3 streekcommissies een voorname rol hebben gespeeld, afgesloten. Naast terinzagelegging van het ontwerpplan in de periode januari / februari 2004 zijn er door het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel een hoorzitting en diverse inloopbijeenkomsten belegd, waarbij gelegenheid is gegeven om op het ontwerpplan te reageren.

Vanuit de Staten van Overijssel is het initiatief genomen om een zorgvuldige procedure te hanteren om te komen tot besluitvorming. Hieronder wordt de procedure geschetst om te komen tot besluitvorming:

Op 26 augustus 2004 zal de statencommissie Ruimte en groen een expertmeeting organiseren. Deze expertmeeting is bedoeld voor de leden van de statencommissie Ruimte en groen om eventuele nieuwe gezichtspunten voor Provinciale Staten te verzamelen. Hiervoor is een aantal deskundigen uitgenodigd die vanuit hun deskundigheid en gezichtshoek de Staten hierin behulpzaam zijn. Deze bijeenkomst is openbaar maar het is niet mogelijk om deel te nemen aan het debat dat plaatsvindt.

Op 30 augustus 2004 organiseert de statencommissie Ruimte en groen een hoorzitting in het kader van het ontwerp-reconstructieplan Salland - Twente. Tijdens deze hoorzitting bestaat de mogelijkheid om in te spreken op het reconstructieplan Salland - Twente en de reactie van het College van Gedeputeerde Staten op de zienswijzen die zijn ingediend. De commissie zal op deze datum een dag beschikbaar zijn voor instanties en burgers. Wel is het van belang om u tijdig aan te melden als inspreker. Als u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken kunt u contact opnemen met de secretaris van de statencommissie Ruimte en groen, telefoonnummer: 038-4251523 of via e-mailadres
a.boukes@prv-overijssel.nl. Het secretariaat van de commissie wil eventuele aanmeldingen graag uiterlijk donderdag 26 augustus 2004 ontvangen.

Op 1 september 2004 zal de statencommissie Ruimte en groen in haar vergadering het ontwerp-reconstructieplan Salland - Twente bespreken. Deze vergadering zal om 09.30 uur starten.

Besluitvorming zal plaatsvinden in de vergadering van Provinciale Staten op 15 september 2004. Deze vergadering zal om 18.00 uur starten.

Voor de agenda en de uitnodiging voor de commissie- (medio augustus beschikbaar) en de statenvergadering (begin september beschikbaar) wordt u verwezen naar het stateninformatiesysteem. Voor meer informatie over Provinciale Staten en de Statengriffie wordt u verwezen naar de statenwebsite . © 2004 Provincie Overijssel