Gevangenisstraf van dertig maanden voor bedreiger Balkenende
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 19-07-2004

De rechtbank 's-Gravenhage heeft op 19 juli 2004 een 34-jarige verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan tien voorwaardelijk, wegens het meerdere malen per e-mail bedreigen van minister-president Jan-Peter Balkenende.
De eerste bedreiging vond plaats omdat de minister-president volgens de verdachte niet snel genoeg antwoordde op een aan hem gericht verzoek om steun bij problemen rond huisvesting en schulden. Later schreef verdachte een excuusbrief. De tweede bedreiging vond enkele maanden later plaats na relatieproblemen van de verdachte, die in die periode ook enkele zelfmoordpogingen ondernam. Bij dat bericht stuurde de verdachte een foto van een gemaskerde man met een wapen in zijn hand. De verdachte heeft toegegeven dat hijzelf de persoon op die foto is.
De verdachte stond bovendien terecht voor een tweetal bedrijfsinbraken. Volgens de psychologische rapportage is de verdachte volledig toerekeningsvatbaar. Hij werd eerder veroordeeld voor o.a. verboden wapenbezit.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AQ2890

Zie het origineel