Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 19-07-2004

Overval verzonnen
EMMEN - Vanmorgen werd op het fietspad nabij de Dingspellaan een man aangetroffen door voorbijgangers. De man vertelde dat hij was overvallen en dat hij gewond was. Hij werd voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis overgebracht waarna hij aangifte deed. Door de Technische Recherche werd ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Onderzoek wees later uit dat de 25-jarige man de overval verzonnen had. Hij wilde zo een verklaring vinden voor het ontbreken van een bedrag van 800,- dat hij nog schuldig was. De man is aangehouden voor het doen van een valse aangifte.

Aanrijding met Letsel
RUINERWOLD - Vanmorgen reed een 55-jarige man uit Pesse met zijn auto over de Hesselterweg. Op de kruising met de Doctor Larijweg verleende hij geen voorrang aan een tegemoetkomende 18-bromfietser waarna een aanrijding volgde. De Jongen werd met beenletsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Vernieling/poging tot inbraak
BARGER COMPASCUUM - Vanmorgen ontdekte een 33-jarige man uit Stadskanaal dat er vernielingen waren aangericht aan twee graafmachines. Deze stonden aan de lange Runde. De ruiten van de deuren waren ingegooid waarna men een poging had gedaan de radio's weg te nemen hetgeen niet gelukt is. Het bedrijf uit Nijeveen, dat eigenaar is van de graafmachines, zit met een schadepost van zo'n 2.000,-.

In verband met ziekte van Ramona Venema verzorgt Bert Peters de voorlichting vanaf maandagmorgen tot woensdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 - 36 12 94 of 06 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl