AutoRai

19-7-2004

Vernieuwde Volvos nu leverbaar

De vernieuwde Volvo S60, V70 en XC70 arriveren binnenkort bij de Volvo-dealer. De prijzen starten met 32.450,- voor de nieuwe Volvo S60. De autos zijn uiterlijk op een aantal punten gewijzigd, waardoor ze vooral gespierder en toch eleganter ogen.

Volvo introduceert ook een aantal nieuwe veiligheidstoepassingen, waaronder het revolutionaire Blind Spot Information System (BLIS) en waterafstotend glas.

Volvo heeft ervoor gekozen het uiterlijk van de autos licht aan te passen. Meer was niet nodig, want deze modellen zijn onverminderd populair. Het interieur is echter grondig onder handen genomen en heeft nu een luxueuzere uitstraling, een nieuwe, multifunctionele tunnelconsole en nieuwe Volvo-stoelen met meer instelmogelijkheden. Daarnaast levert Volvo nu op de S60, V70 en XC70 het Volvo Four-C chassis, bekend uit de R-modellen. Bij dit zelfregulerende onderstel wordt met behulp van diverse sensoren het weggedrag van de auto in de gaten gehouden en aangepast. De bestuurder kan door middel van een knop het dashboard kiezen uit de standen Sport of Comfort.

BLIS houdt dode hoek in de gaten
Nog belangrijker dan de uiterlijke aanpassingen zijn de nieuwe veiligheidsvoorzieningen in de vernieuwde modellen. Uniek is het Blind Spot Information System (BLIS) dat tegen meerprijs leverbaar is. Hierbij wordt de dode hoek van de auto met cameras in de gaten gehouden en de bestuurder met een controlelampje bij de buitenspiegel gewaarschuwd. Daarnaast introduceert Volvo op de nieuwe S60, V70 en XC70 het zogenaamde Water Repellent Glas (WRG). Dit waterafstotende glas wordt toegepast in de buitenspiegels en de zijruiten en voorkomt dat regenwater het zicht belemmert.

Prijzen
De vernieuwde Volvo S60 is leverbaar vanaf 32.450,-. De prijslijst van de V70 begint bij 37.315,-, terwijl aan de goedkoopste XC70 een prijskaartje van 47.915,- hangt.