AutoRai

19-7-2004

Porsche dealer opent tijdelijke jachthaven in Leusden

De komende weken staat Pon Porsche Center in Leusden naast Porsches ook in het teken van exclusieve boten. Aanleiding hiervoor vormt de introductie van de nieuwe Porsche 911 Carrera, waarvoor de Porsche dealer als thema 'Monaco' gekozen heeft.

Afgelopen week werd daarom een exclusieve klassiek gelijnde speedboot van het merk Venegy in de vijver voor de showroom te water gelaten.

Een unieke actie, aldus Erik van t Veer, sales manager van de Leusdense dealer. De vijver is op sommige plaatsen erg ondiep en het is dus bijna onmogelijk om een boot van dit formaat te water te laten." Toch durfde de leverancier Prins van Oranje Yachtmanagement B.V. uit Heeg het aan om de 12 meter lange Venegy met een 80 tons kraan te laten zakken in de vijver. Met behulp van speciale banden kan de boot na de introductieperiode van de nieuwe Porsche 911 Carrera weer uit de vijver getakeld worden.

Het terras aan de vijver doet de komende periode dienst als aanlegsteiger voor de Venegy 37. Klanten en prospects, die de introductie van de nieuwe Porsche 911 Carrera bezoeken, kunnen via het terras aan boord stappen van de speedboot.

De Venegy 37 is evenals de Porsche 911 Carrera een nieuwe klassieker. Beide zijn ontworpen en gebouwd met de modernste materialen en technologieën.

De nieuwe Porsche 911 Carrera werd zaterdag 17 juli officieel geïntroduceerd in de showroom van Pon Porsche Center. De auto is in twee varianten leverbaar, de 911 Carrera 3.6 en de 911 Carrera S 3.8. De prijs bedraagt respectievelijk 106.500,- en 120.900,- incl. BTW/BPM.