Gemeente Enschede

Sport- en speluitleenpunt The Sport Planet in Enschede Noord


Enschede, 19-07-2004

Vanaf vrijdag 16 juli kan alle jeugd uit Enschede Noord gratis sport- en spelmateriaal lenen bij sport- en speluitleenpunt The Sport Planet in studiecentrum Ender aan de Waalstraat. Deze naam The sport Planet is bedacht door een kind uit de wijk.

---

Kinderen en jongeren kunnen vanaf 16 juli op vaste tijden, in de zomervakantie op woensdag en vrijdagmiddag van 14.30 - 21.00 uur gratis sport- en spelmaterialen lenen en deze gebruiken op de wijksportaccommodatie aan de Waalstraat. Het idee voor een uitleenpunt is ontstaan doordat aan de Waalstraat een prachtige wijksportaccommodatie ligt en sinds kort ook een multifunctioneel boardingveld. Tot voor kort speelde de jeugd hier vaak zonder materiaal.

Door het uitlenen van materialen kunnen de kinderen veel gebruik gaan maken van de accommodatie, vooral tijdens de zomervakantie. We bieden voor de jeugd die zelf geen ballen, tennisrackets etc. hebben de mogelijkheid om in de zomermaanden lekker te sporten en te spelen op de wijksportaccommodatie aan de Waalstraat.

Iedereen die gebruik wil maken van het uitleenpunt moet zich inschrijven met een inschrijfformulier. Iedereen die ingeschreven staat kan materialen lenen en na gebruik bij het uitleenpunt weer inleveren. Het uitleenpunt is een experiment voor deze zomer. Als de ervaringen positief zijn en veel kinderen gebruik maken van het uitleenpunt, dan zal volgend zomer het uitleenpunt opnieuw haar deuren openen.

---

Gepubliceerd op 19-07-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar