(T.A.V.: redactie)

Titel: Jaarverslag FFP 2003

Federatie Financiële Planners
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 19-07-2004 16:32

Jaarverslag FFP 2003: Ruim 2.000 geregistreerde financiële planners maken zich op voor invoering Wet Financiële Dienstverlening in 2005.

Baarn, 19 juli 2004 - Het aantal financiële planners dat is opgenomen in het openbare register van de stichting Federatie Financiële Planners is in het jaar 2003 gestegen van 1.842 naar 2.024. In 2002 steeg het aantal financiële planners van 1.591 naar 1.842 personen, waarmee het aantal geregistreerde financiële planners in twee jaar tijd is gestegen met 433 personen, ofwel een stijging van bijna 30%.

De Federatie Financiële Planners ziet in de verdergaande groei van de beroepsgroep een bevestiging van het belang van kwaliteit voor een hoogwaardig distributiekanaal voor financiële diensten. Door stelselmatig het belang en de bescherming van de consument centraal te stellen en hieraan geen concessies te doen, voorziet de Federatie dat de consument steeds vaker een beroep zal doen op de diensten van de gecertificeerde financiële planners zoals deze zijn geregistreerd door de FFP.

Het is dan ook met het volste vertrouwen, dat de FFP de per 2005 te verwachten invoering van de Wet Financiële Dienstverlening tegemoet ziet. De wet gaat onder meer eisen stellen aan de deskundigheid van personen die zich bezig houden met advisering over en bemiddeling in financiële diensten en deze deskundigheid ook regelmatig toetsen door middel van een systeem van permanente educatie. Deskundigheid en permanente educatie vormen al sinds de oprichting in 1996 de fundamenten van de FFP. De verwachting is dan ook, dat een FFP-registratie meer dan voldoende zal zijn voor het verkrijgen van vrijstellingen voor de meeste deskundigheidsvereisten zoals de wet die gaat stellen. Een verdere groei van het aantal geregistreerde financiële planners wordt dan ook niet uitgesloten.

Ook de huidige economische ontwikkeling zal hieraan naar verwachting eerder bijdragen dan een remmende factor blijken te zijn. Juist nu wenst de consument zich extra te vergewissen van de kwaliteit van de financiële diensten en de adviezen zoals die worden aangeboden in de markt.

De Federatie Financiële Planners (FFP) is opgericht in 1996. De FFP wordt inmiddels in kringen op het gebied van zowel nationale als internationale financiële planning gezien als een toonaangevend en normstellend instituut. De FFP stelt zich ten doel om, ter bescherming van de belangen van de consument, voor het beroep 'financieel planner' een klimaat te creëren en in stand te houden waarbinnen financiële planning zich op een maatschappelijk en professioneel verantwoorde wijze kan ontwikkelen.