BMG NEDERLAND

Ultimate Dirty Dancing cd in de top 20 van de mega charts

17 jaar na de release van een van de meest geliefde en best verkopende albums aller tijden, bestormt Dirty Dancing wederom de charts met het door BMG uitgebrachte album ULTIMATE DIRTY DANCING. Dirty Dancing is inmiddels uitgegroeid tot meer dan een film en een soundtrack en is geworden tot het boegbeeld van een generatie.

De re-release van een van de 10 best verkopen albums aller tijden bevat 26 volledig geremasterde tracks in de volgorde zoals ze ook in de film te horen zijn. In de UK heeft ULTIMATE DIRTY DANCING inmiddels meer dan 340.000 exemplaren verkocht en dit succesverhaal lijkt zich nu te herhalen in Nederland.

In 1987 behaalde de soundtrack Dirty Dancing de nummer 1 positie in de top 40 en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 32 miljoen exemplaren verkocht waardoor het album tot de 10 best verkopende albums ooit behoort. Het centrale nummer op de soundtrack, het duet van Jennifer Warnes en Bill Medley, (I ve Had) The Time of My Life - een van de meest memorable nummers in de filmgeschiedenis - bereikte ook de nummer 1 positie en werd in 1988 bekroond met een Grammy Award voor Best Pop Performance.