Nivel


Verschenen: Brancherapport voor de curatieve gezondheidszorg

19 juli 2004

In het Brancherapport Cure 2000-2003 vindt u cijfers, feiten, tabellen, landkaarten en figuren en het bestrijkt de terreinen curatieve zorg, geneesmiddelenvoorziening, medische technologie, en transfusie- en transplantatiegeneeskunde.
Er worden hoofdzakelijk landelijke gegevens gepresenteerd. Indien mogelijk worden regionale verschillen zichtbaar gemaakt in het aanbod van zorgvoorzieningen. Dit jaar zijn voor het eerst internationale vergelijkende cijfers opgenomen.

Het Brancherapport Cure is in opdracht van het Ministerie van VWS opgesteld door het NIVEL. De gegevens zijn afkomstig uit diverse bronnen, waaronder het NIVEL, Prismant, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het RIVM en de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK).

Het brancherapport Cure maakt deel uit van een serie van vijf brancherapporten over de beleidsterreinen van het Ministerie van VWS. De overige brancherapporten , die gelijktijdig zijn uitgebracht, gaan over de sectoren preventie, Care, Geestelijke Gezondheidszorg, en Maatschappelijke Zorg, Welzijn en Sport.

Dit rapport verschijnt alleen nog maar digitaal. U vindt het op de brancherapporten website van het Ministerie van VWS.

Laatste update door: Liesbeth Jongkind, op 19 juli 2004

Palliatieve zorg
Dossier palliatieve zorg

Tweede Nationale Studie

Tweede Nationale studie

Landelijk Informatienetwerk Huisartsenzorg Databank Zorgvernieuwing European Association for Communication in Health Care European Influenza Surveillance Scheme Panel verpleegkundigen en verzorgenden Landelijke Informatievoorziening Paramedische Zorg Nationaal Kompas Volksgezondheid European Association of Public Health

NIVEL, Postbus 1568, 3500BN Utrecht, Tel. 030 2729700, Fax. 030 2729 729, email: nivel@nivel.nl