Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Besluit op 20 juli

Voorkeur GS 'outletcenter' Roosendaal

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant staan positief tegenover de vestiging van een factory outletcenter in Roosendaal. GS nemen op 20 juli een definitief besluit over plaats waar het winkelcentrum in West-Brabant mag komen. Dat gebeurt na inwinnning van adviezen van de Provinciale Planologische Commissie en de Statencommissie Ruimte en Milieu.

Een factory outletcenter is een winkelcomplex waar een overjarig assortiment merkkleding, schoenen en leasurewear tegen gereduceerde prijzen wordt aangeboden. Zowel Roosendaal en Etten-Leur hebben plannen voor zo'n winkelcentrum. Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant onderkent de pluspunten van Roosendaal als vestigingsplaats. De advisering van de Provinciale Planologische Commissie (PPC) is daarbij van belang. Bij de ruimtelijke afweging worden ook de plannen van de gemeente Etten-Leur voorgelegd aan de PPC en aan de Statencommissie.
De bouw van de fabriekswinkels betekent op beide locaties een afwijking van het bestemmingsplan, waarvoor een artikel-19 procedure vereist is. De gemeente Roosendaal vraagt nu de verklaring van geen bezwaar aan, waarover GS in principe positief beslist hebben. Voor de gemeente Etten-Leur ligt een principeverzoek voor, waarna eventueel een artikel-19 procedure gestart zou kunnen worden.