Ingezonden persbericht


Persbericht

Laatste technische repetitie Olympische Spelen succesvol afgerond

Londen, 20 juli 2004 - Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener en wereldwijd partner van de Olympische Spelen in Athene 2004, heeft de laatste technische repetities voor de Olympische Spelen in Athene succesvol afgerond. Tijdens de repetities werden alle IT-systemen, de communicatie, sportieve gegevens, veiligheid, perszaken en plaatselijke logistiek, getest op werkbaarheid voor de medewerkers, beheersbaarheid van de technologie en geldende definities van operationele procedures.

302 verschillende crisisscenario's zijn gedurende een week getest waaronder: veiligheidszaken op IT-gebied, zoals oncontroleerbare toegang tot de IT-systemen, computer virussen, stroomuitval, afwezigheid werknemers, systeemproblemen en het verschuiven van sportactiviteiten op de agenda. Een externe groep was verantwoordelijk voor de verschillende scenario's en bekeek de reacties en het gedrag van het operationele team, waarna evaluatie plaatsvond. Tests werden uitgevoerd alsof het de drukste dag van de Olympische Spelen betrof met zeker 1000 medewerkers, waaronder honderden vrijwilligers, onder leiding van Athens 2004 Organising Committee for the Olympic Games en Atos Origin.

De repetities vonden plaats op 16 verschillende Olympische accommodaties waaronder het perscentrum en het internationale broadcastingcentrum en betrof 25 verschillende sporten. Afgevaardigden van de media en van de verschillende sporten namen deel aan de repetities met gebruikmaking van het Commentator Information System en INFO2004, zoals ook tijdens de Spelen zal gebeuren.

"De voorbereidingen van ATHENS 2004 en Atos Origin voor deze tweede technische repetitie waren geweldig," aldus Phillippe Verveer, technology director International Olympic Committee. "Technische repetities zijn cruciaal voor de Olympische Spelen en we zijn dan ook heel blij dat het team zo goed presteerde, soms onder zeer zware druk."

"De tweede technische repetitie is de uitkomst van twee en een half jaar systeemontwikkeling en intensief testen," zegt Claude Philipps, chief integrator for the Athens2004 Olympic Games. "De eerste technische repetitie in april dit jaar heeft ons waardevolle informatie opgeleverd waardoor we in deze tweede repetitie succesvol konden zijn. Ik ben er van overtuigd dat we nu klaar zijn voor de ATHENS 2004 Olympic Games."

Het contract tussen Atos Origin en het Internationaal Olympisch Comité is het grootste IT-gerelateerde sportcontract in de wereld en betreft de komende drie Olympische Spelen in Athene 2004, Turijn 2006 en Beijing 2008. Voor deze Spelen is Atos Origin primair verantwoordelijk voor Informatie Technologie consult, systeem integratie, operationeel management, IT beveiliging en software ontwikkeling. Op het moment dat de Olympische Spelen in Athene van start gaan heeft Atos Origin 3400 goed getrainde IT-professionals en vrijwilligers in dienst en zal ze alle IT-activiteiten managen vanuit het Technology Operations Center (TOC), de primaire en secundaire datacentra en de 61 verschillende Olympische locaties in en om Athene.

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com.

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.


- EINDE PERSBERICHT -

Contacts for Press:
Marie-Tatiana Collombert Caroline Crouch Tel. : +33 (0)1 55 91 26 33 Tel. : + 44 (0)20 7830 4233 marie-tatiana.collombert@atosorigin.com


---- --