Politie Friesland

Politieberichten van 19/7 (13.00 uur) t/m 20/7 (07.00 uur)

Fryslân 20-07-2004 - Voor meerder informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel: 0900 8844

Heerenveen: inbraak bedrijf
Maandag tussen 00.00 uur en 11.45 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Lindegracht. Men kwam binnen door de voordeur open te breken. Weggenomen zijn een laptop, 2 slof sigaretten een pc met beeldscherm en s fles cognac. Aangifte werd gedaan door een 43-jarige inwoonster van Heerenveen.

Joure: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 14.40 uur werd een 32-jarige inwoner van Haskerhorne aangehouden in een winkel aan de Midstraat voor winkeldiefstal. Hij had een flesje wijn weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 17-jarige inwoner van Joure.

Leeuwarden: inbeslagname mes
Maandag omstreeks 14.45 uur werden op de Reigerstraat een viertal mensen gecontroleerd. Zij stonden bij elkaar en leken te dealen. Bij controle werd niets aangetroffen, alleen een persoon, een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, had nog een bekeuring openstaan, die hij niet betaald had. Voordat hij overgebracht zou worden naar het bureau hem gefouilleerd. Een mes werd bij hem aangetroffen en in beslag genomen.

Elsloo: inbraak in auto
Maandag tussen 13.00 uur en 13.30 uur had een 30-jarige automobilist uit Lemmer zijn auto geparkeerd bij het Canadameer aan de Canada. Het rechtervoorportier werd ingeslagen en weggenomen werd een tas met inhoud, waaronder bankbescheiden en een gsm.

Oldeholtpade: verkeerstoezicht
Maandag tussen 10.30 uur en 16.10 uur werd op de Rijksweg A6, de Stellingenweg gecontroleerd. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet goed bevestigen van de losbreekreminrichting en vijf keer voor het niet dragen van de gordel.

Kornwerderzand: snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 15.30 uur kreeg een 35-jarige automobilist uit Rotterdam een bekeuring voor te snel rijden. Op de Afdsluitdijk reed hij daar met een gecorrigeerde snelheid van 122 km per uur, terwijl daar een maximum geldt van 70 km per uur. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: brandstichting
Maandag omstreeks 20.20 uur had een 43-jarige automobiliste haar auto geparkeerd staan bij een woning aan de Dokkumertrekweg. Een voorbij gaande visser waarschuwde haar, omdat hij iets zag branden in de auto. Het betreft een pick-up met open laadbak. Bij onderzoek bleek een kunststof raam tussen cabine en laadbak vernield te zijn en de zitbank was in brand gestoken.

Drachten: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 23.30 uur werd op de Hage een 46-jarige automobilist uit Smilde gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 800 ug/l. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Noardburgum: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.25 uur werd op de Zevenhuisterweg een 33-jarige automobiliste uit Noardburgum gecontroleerd. Zij had gedronken en op het bureau blies zijn320 ug/l en kreeg een rijverbod.