3 e persbericht van maandag 19 juli 2004

Eindhoven 19-07-2004 - Berichten uit de regio

Bladel: Hennepkwekerij geruimd

In een bedrijfspand aan het Eikenbos is maandagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij met in het totaal 2000 planten aangetroffen. De planten en de aanwezige apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen en afgevoerd. In het pand, wat verhuurd was, bleek niemand aanwezig te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Maandagmiddag om 16.00 uur is op de Hugo van der Goeslaan een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor te hebben ingebroken in een woning aan de Dukaatstraat. Getuigen hadden gezien dat de deur van de woning open stond, terwijl de bewoners met vakantie waren, en waarschuwden de politie die de verdachte even later kon aanhouden. De man is overgebracht en voor onderzoek inverzekering gesteld.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Maandagmorgen tussen 07.39 uur en 11.00 uur is er op de Oranjelaan een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1990 voertuigen gecontroleerd waarvan er 202 harder reden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Op de Veldm Montgomerylaan is maandagmiddag om 16.35 uur een 46-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man een fiets weg nam uit een fietsenrek aan de Pastoor Peterslaan en waarschuwden de politie die de dader kort daarop kon aanhouden. In de buurt van de plaats van aanhouding werd een betonschaar aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld. De betonschaar is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Auto-inbreker door eigenaar van de auto aangehouden

In de Heuvel Galerie is maandagmiddag om 18.00 uur een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Raiffeisenstraat een autoradio uit een personenauto te hebben weggenomen. Dit was gezien door de 43-jarige eigenaar van de auto. Deze getuige is de verdachte gevolgd en heeft hem met behulp van een beveiligingbeambte kunnen aanhouden en overdragen aan de politie. De verdachte was in het bezit van enkele inbrekersgereedschappen en drugsattributen. De autoradio was niet meer in zijn bezit.

Luyksgestel: Aanhouding na bedreiging

Een 51-jarige inwoner van Luyksgestel is maandagavond om 19.45 uur op de Postelseweg in Eersel aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de middag bij een ruzie met zijn 35-jarige ex vriendin, vernielingen te hebben gepleegd, haar te hebben bedreigd en met een auto op haar is ingereden. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.