Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 20 juli 2004

(


Oegstgeest - Onder invloed rijden

De politie hieldop dinsdag 20 juli rond 00.30 uur op de Vinkenweg een 18-jarige automobilist uit Katwijk aan als verdachte van het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man nadat een automobilist belde naar de politie dat hij op de A44 een auto zag rijden waarvan hij dacht dat de bestuurder mogelijk onder invloed reed. Agenten vingen de auto met de Katwijker op. Het nog even snel van plaats wisselen mocht niet meer baten. De agenten roken een alcohollucht. De ademanalyse gaf als uitslag 330 ug/l (limiet 220 ug/l). De man had ook geen rijbewijs. De verdachte kreeg een proces-verbaal.


Woubrugge - Onder invloed rijden

De politie hield op dinsdag 20 juli rond 00.50 uur op Ofwegen een 58-jarige automobiliste uit Leiden aan als verdachte van het rijden onder invloed Agenten controleerden de vrouw nadat zij zagen dat de auto nogal slingerend reed en roken een sterkte alcohollucht. Het afnemen van een ademtest en -analyse lukte niet. Van de vrouw werd vervolgens een bloedproef afgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


Leiden - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op dinsdag 20 juli rond 00.30 uur aan de Herensingel een 36-jarige man uit Leiden aan als verdachte van het mishandelen van een 40-jarige plaatsgenoot. Korte tijd voor zijn aanhouding sloeg de verdachte met een stalen pijp in op zijn plaatsgenoot. De man wist enkele slagen te af te weren. Hij liep daardoor wel een snee in zijn pols op. Ook zijn horloge sneuvelde onder het geweld. Aanleiding voor de mishandeling is vermoedelijk een onenigheid die tussen de twee ontstond. Beiden kenden elkaar. De verdachte is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.


Leiden - Verdachte van mishandeling meldt zich bij politie

Een 33-jarige man uit Leiden is op maandag 19 juli rond 21.55 uur in het politiebureau aan de Langegracht aangehouden als verdachte van het mishandelen van een 36-jarige plaatsgenoot. De man liep het bureau binnen op het moment dat de politie bezig was met het opnemen van de aangifte. De twee raakten aan de Drifststraat met elkaar in gevecht. Daarbij gebruikte de verdachte een kettingslot. De aangever liep enkele rode striemen en pijnlijke plekken op. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.


Leiden - Politie houdt verdachte van afpersing aan

De politie hield op maandag 19 juli rond 20.40 uur op de Steenstraat een 41-jarige man uit Leiden aan De politie was op zoek naar de man nadat een 18-jarige vrouw uit Leiden tegen hem aangifte deed van afpersing. Dit was gebeurd rond 20.10 uur op de Oude Herengracht. De vrouw had de man vanuit een uitgaansgelegenheid aan de Beestenmarkt een lift op haar snorfiets aangeboden. Onderweg vroeg de man te mogen bellen met haar mobiele telefoon. Toen hij deze eenmaal in bezit had wilde hij deze niet meer afgeven. Hij dreigt vervolgens geweld te gebruiken waarop de vrouw besluit naar de politie te rijden. Bij de aangehouden verdachte werd de telefoon niet meer gevonden. De verdachte is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.


Voorschoten - Diefstal sigaretten uit supermarkt

Onbekenden vernielden op dinsdag 20 juli rond 03.50 uur een ruit van een supermarkt aan de Schoolstraat en namen uit de supermarkt een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weg. De politie is met een onderzoek begonnen.


Waddinxveen - Onder invloed rijden

De politie hield op dinsdag 20 juli rond 04.55 uur op de Busken Huetlaan een 28-jarige automobilist uit Waddinxveen aan als verdachte van het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man en roken een sterke alcohollucht. De ademanalyse gaf als uitslag 450 ug/l (limiet 220 ug/l) De verdachte kreeg een proces-verbaal.


------------------------------------------------------einde berichten ----------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --