Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Harskamp - galopperend paard verwondt fietser

Publicatiedatum: 20-07-2004

Een galopperend paard zonder ruiter heeft maandagmiddag op de Hoog Buurloseweg in Harskamp een fietser verwond. Het slachtoffer, een 72-jarige man uit Zevenbergen, reed omstreeks kwart voor twee niets vermoedend over het fietspad langs de Hoog Buurloseweg. Op dat moment kwam een paard zonder ruiter hem achterop lopen en raakte de fietser, die daardoor kwam te vallen en gewond raakte. De Zevenbergenaar is met een hoofdwond en rugletsel overgebracht naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn. Het loslopende paard is met behulp van omstanders gevangen en had als gevolg van het ongeval wat schaafwonden opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De identiteit van de vermoedelijke eigenaar is inmiddels bij de politie bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 20-07-2004

De politie heeft maandagavond in de wijk Veldhuizen een 56-jarige Edenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou een van de bewoners in het flatgebouw, waar hij woont, hebben bedreigd met geweld. Diverse andere bewoners waarschuwden de politie, die de man even later op aanwijzen van getuigen aanhield. Wat de aanleiding tot het voorval is geweest is nog niet bekend en wordt nader onderzocht. De verdachte Edenaar is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 20-07-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandag op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden in het district West-Veluwe Vallei. Er werd gecontroleerd in Otterlo en Ede. Hieronder een overzicht van de resultaten:

- Otterlo, Apeldoornseweg, controle tussen 08.15 en 13.30 uur, 69 overtredingen onder 2460 passanten.

- Ede, Lunterseweg, controle tussen 08.00 en 13.30 uur, 62 overtredingen onder 2450 passanten.

- Ede, Rijksweg N224, controle tussen 15.00 en 21.15 uur, 168 overtredingen op een totaal aantal van 3640 passanten.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden. Voor een overzicht van de boetes in verband met te hard rijden zie de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---