Binnensticht, 09.25 uur

Utrecht 20-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Meisje gewond

ZEIST Op maandag 19 juli raakte een fietsster gewond bij een ongeval.

Rond 08.45 uur fietste een 17-jarig meisje uit Odijk over de Driebergseweg. Vermoedelijk doordat zij iets uit haar tas aan het pakken was, verloor zij de macht over het stuur en kwam met haar fiets ten val. Daarbij kwam zij op haar hoofd terecht en was kort buiten bewustzijn.

Het meisje is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Bedreiging

BILTHOVEN Op maandag 19 juli werd een man bedreigd nadat hij zijn autoradio had teruggevonden.

Rond 17.00 uur zag een 46-jarige man uit Bilthoven dat een 17-jarige jongen uit Bilthoven op het Friedhofkwartier een autoradio in zijn bromscooter aan het inbouwen was. De man herkende de autoradio als zijnde die de voorgaande nacht in Bilthoven uit zijn auto was gestolen. De man eiste zijn autoradio terug, waarop de jongen hem verbaal met de dood bedreigde.

De politie werd gebeld en de jongen werd aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling en voor bedreiging. De autoradio werd in beslag genomen en de verdachte werd in het politiebureau ingesloten.

Vrouw gewond

ZEIST Op maandag 19 juli raakte een vrouw gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.40 uur reed een 46-jarige automobiliste uit Driebergen-Rijsenburg over de Schaerweydelaan, komende uit de richting van de Panweg. Op de kruising met de Oude Arnhemseweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 71-jarige fietsster uit Zeist, met een aanrijding tot gevolg.

De fietsster werd met een gebroken enkel en een hoofdwond per ambulance naar het Lorentzziekenhuis in Zeist gebracht.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op maandagmiddag 19 juli op de Horstlaan, Hoofdstraat en Akkerweg een verkeerscontrole gehouden. Negen automobilisten werden bekeurd voor te hard rijden en zeven voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding op afrit snelweg A12

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op maandag 19 juli raakten twee personen lichtgewond bij een ongeval op de afrit van de snelweg A12.

Rond 13.10 uur reed een 42-jarige automobiliste uit Boskoop over afrit Driebergen ( afrit 20) van de snelweg A12, komende uit de richting van Utrecht en zij stopte voor het rode verkeerslicht onder aan de afrit. Een achter haar rijdende 31-jarige automobilist uit Savigliano (It) zag dit te laat en botste tegen haar auto.

De 42-jarige automobiliste klaagde over pijn in haar nek en rug en haar 13-jarige dochter die bij haar in de auto zat, klaagde eveneens over pijn in haar rug. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het Diaconessenhuis in Zeist gebracht. De Italiaanse automobilist liep geen letsel op.