Eerste vijf maanden: 296 tips via M

UTRECHT 20-07-2004 - In de eerste vijf maanden van dit jaar kreeg de politie Utrecht via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000, 296 tips. In totaal 88 tips hadden betrekking op Utrecht stad. De tips leidden onder meer tot het oprollen van 24 hennepplantages met zon 5.800 planten. In de helft van het aantal gevallen was sprake van diefstal van stroom.

Naast softdrugs leverden de tips de politie ook handvatten in andere onderzoeken, waarbij de tips waardevolle informatie bleken te bevatten. Zo zijn in de eerste vijf maanden van 2004 met hulp van de tips via M en goed politie-onderzoek harddrugs, wapens, vals geld en gestolen goederen opgespoord. Hierdoor zijn meerdere personen aangehouden.

Natuurlijk geeft u strafbare feiten door aan de politie. Ziet u iemand inbreken, een fiets stelen of een ander strafbaar feit plegen, dan belt u 112; als iedere seconde telt. Is in uw auto ingebroken, maar heeft u geen idee wie dat heeft gedaan, dan kunt u ook via internet aangifte doen: www.politie.nl/utrecht. Voor niet-spoedeisende vragen of meldingen kunt u op internet het antwoord zoeken of bellen met 0900 8844, lokaal tarief. Kent u de dader maar kent de dader u ook? Meldingen via de gratis telefoonlijn M, 0800 7000, worden strikt vertrouwelijk behandeld. Er is geen nummerherkenning en uw naam wordt niet genoteerd.