PERSBERICHT

Rotterdam, 20 juli 2004

Hypotheekportefeuille Quion groeit met 15% in eerste halfjaar 2004

Quion, zakelijk dienstverlener die zich richt op de volledige afhandeling van hypotheken, heeft in het eerste half jaar 2004 een portefeuillegroei van E 1,3 miljard gerealiseerd. Ten opzichte van ultimo 2003 betekent dit een groei van circa 15% van de hypotheekportefeuille, die Quion voor diverse financiële instellingen begeleidt. Met de afsluiting van het uitstekende eerste halfjaar blijft Quion op koers liggen om haar doelstelling te realiseren de portefeuilleomvang in de komende drie jaar te laten groeien naar E 15 tot E 20 miljard.

Terwijl de hypotheekmarkt dit jaar enige stagnatie laat zien, is Quion in staat gebleken de hypotheekportefeuille uit te breiden. Per ultimo juni 2004 begeleidt Quion een hypotheekportefeuille van EUR 7,5 miljard. De groei van de hypotheekportefeuille is vooral het gevolg van de uitbreiding van de klantportfolio in 2003.

Verder heeft Quion haar dienstverlening uitgebreid in de eerste helft van 2004 door arbeidskrachten aan te bieden voor de acceptatieafdelingen van partners met wie de onderneming samenwerkt. In samenwerking met For All Finance worden gekwalificeerde medewerkers ter beschikking gesteld aan hypotheekacceptatieafdelingen, die behoefte hebben aan tijdelijke ondersteuning als gevolg van pieken in de verwerking en acceptatie van hypotheken.

Onlangs nog kondigde Quion een exclusieve samenwerking aan met De Hypotheker, DBV Verzekeringen en de Direktbank. Binnen deze samenwerking zorgt Quion voor de opmaak van de offerte en acceptatie van de Solide Koers Spaarhypotheek plus de uitvoering van de backoffice activiteiten.

Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion, zegt: "We kijken met volle tevredenheid terug op het eerste halfjaar 2004. Niet alleen is de portefeuille gegroeid, ook hebben we er een aantal gerenommeerde klanten bijgekregen. Het blijkt dat steeds meer partijen besluiten over te gaan tot het outsourcen van het gehele hypotheekbedrijf. Het bewijs dat het concept van outsourcing werkt.".

Over Quion
Quion is een onafhankelijke onderneming die zich richt op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion heeft een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen als klant. Bij Quion zijn momenteel 150 medewerkers werkzaam. Per ultimo juni wordt door Quion een hypotheekportefeuille begeleid van EUR 7,5 miljard.